Pique: Već sam znao za spornu Messijevu klauzulu, ali ne brinem se

Pique: Već sam znao za spornu Messijevu klauzulu, ali ne brinem se

E. Škorić

Ovog četvrtka novine El País ekskluzivno su objavile kako je nogometni klub Barcelona prihvatio da je Leo Messi u svoj ugovor 2017. godine postavio klauzulu koja će mu omogućiti da može postati slobodan na kraju svake sezone.

Messi, dakle, ima pravo da na kraju svake sezone postane slobodan igrač i promijeni klub po vlastitoj želji. Ta klauzula je na snazi od 2017. godine, no u Barceloni ne brinu, smatraju da je Argentinac isuviše vezan za klub, da bi tek tako otišao.

Tu vijest je nekoliko sati kasnije potvrdio i Messijev saigrač Gerard Pique.

"To je nešto što sam već znao, ali ne brinem se, znamo koliko se Messi vezao za Barcelonu", kazao je Pique.

Stoper Katalonaca govorio je i o Neymaru, koji je nakon mjeseci pregovaranja ipak ostao u Parizu.

"Bilo je mnogo sapunica, ali morate okrenuti stranicu. Zaključak koji trebate izvući je da je možda glupost da prelazni rok traje do 3. septembra. Razgovarao sam s njim... Ove sezone neće biti s nama, ali nogomet vam daje šansu svake naredne godine".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pique je napustio reprezentaciju Španije, koja je jučer pobijedila Rumuniju s 2:1 u kvalifikacijam za Euro.

"Vidio sam da su slavili. Donio sam odluku da napustim reprezentaciju. Nadam se da će osvojiti EP, ai ja sam već napravio taj korak u karijeri i moram ostati usredotočen na Barcelonu", dodao je Španac.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi