Ne znamo da li je Valdes dobar trener, ali je pokazao da je veliki čovjek i pravi primjer svima
Valdes trenutno vodi mladi tim Barcelone

Španac pokušava mlade zvijezde Barcelone naučiti pravim vrijednostima

Ne znamo da li je Valdes dobar trener, ali je pokazao da je veliki čovjek i pravi primjer svima

S. Pašalić

Victor Valdes je prije dvije godine odlučio da završi svoju karijeru.

Legendarni golman je igrao 12 godina za prvi tim kluba sa Camp Noua te je upisao 536 nastupa i osvajao je brojne trofeje uključujući šest naslova prvaka Španije i tri puta Lige prvaka.

Valdes je nakon toga 2015. potpisao za Manchester United, ali se tu nije puno zadržao pa je već nakon godinu dana otišao na posudbu u Standard Liege.

Nakon šest mjeseci se vratio na Old Trafford, a onda ga je zauvijek i napustio te potpisao za Middlesbrough nakon čega je i završio karijeru.

Ove godine Španski golman se vratio u Barcelonu i preuzeo mladi tim ovog kluba, a sada je svojim potezom ponovo sve oduševio.

Naime, Valdes je rekao svim svojim igračima da ponesu sa sobom po pet eura za svaku utakmicu kako bi ostali ponizni i držali se daleko od skupih auta, te da se vrate kući sa vozom.

Ovaj potez ne čudi s obzirom da je Valdes i prije davao izjave iz kojih se dalo naslutiti da je skroman čovjek.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne uživam u slavi", rekao je Valdes za RAC1 prije tri godine.

"Kada sve ovo završi, bit ću sa svojom djecom, podučavat ću ih životu. Nadam se kada se svjetla ugase da će me ljudi teško pronaći."

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sultan Sulejman
Nakupio se miliona pa drzi djeci predavanja o "skromnosti" !!
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi