Suarez o "slučaju Neymar": Uradio  je sve što je mogao

Brazilac se ipak nije vratio na Nou Camp

Suarez o "slučaju Neymar": Uradio je sve što je mogao

Navijači, a prema posljednjim tvrdnjama španskih medija i igrači Barcelone su čekali i čekali Neymarov povratak na Nou Camp, ali ga nisu dočekali.

Ljetni prelazni rok je zvanično završen, a Neymarova transfer saga nije dobila epilog kakvom su se nadali u Barceloni.

Čini se da su sada svi razočarani - igrači i navijači Barcelone, sam Neymar, ali i mnogi u PSG-u s obzirom da Sveci sada moraju brinuti brigu o ogromnim novcima plaćenom superstaru koji ne želi biti tu.

Može se reći da je Neymarov ostanak u PSG-u na koncu poprilično iznenađujući razvoj situacije s obzirom da su iz PSG-a stizale poruke da "igrača koji ne želi biti tu ne treba zadržavati", a da su iz Španije stizali izvještaji da Barcelona radi sve u svojoj mogućnosti da vrati Brazilca koji je 2017. napustio Nou Camp.

Čenici Barcelone su razočarali "starosjedioce" u svojoj ekipi koji su mahom bili za Neymarov povratak, a da od istog neće biti ništa postalo je jasno u samom finišu prelaznog roka kada je gazda PSG-a Nasser Al-Khelaifi poručio da Brazilac "može ići, ali samo ako neko ponudi 300 miliona eura".

Neymaru tako nije pomoglo ni što je sam pokušavao ubijediti čelnike PSG-a da mu dozvole transfer, o čemu je sada otvoreno govorio i jedan od onih koji su ga prizivali na Nou Camp, Luis Suarez

"Sada kada je sve prošlo, mogu reći da je bilo izuzetno teško. Ney je prolazio težak period, željeli smo ga respektovati i dati mu vremena", izjavio je Suarez i priznao da su on i Messi tokom ljeta razgovarali sa svojim bivšim saigračem.

"Razgovarali smo sa njim i kada je prvi put želio napustiti Barcelonu, Leo i ja smo mu tada rekli da nikada neće pronaći bolji klub niti će negdje drugo imati bolje šanse za osvajanje Zlatne lopte. On je ipak odlučio da je najbolje za njega da ode. Sada, dvije godine kasnije, njegova odluka je bila da uradi sve što može kako bi se vratio", istakao je napadač Barcelone.

Ipak, Neymar nije uspio u svojim namjerama, a sada mu samo ostaje čekati zimski prelazni rok i vidjeti da li će ga tada PSG pustiti u Barcelonu, ukoliko interes Katalonaca za njegov povratak u međuvremenu ne ishlapi...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Jbo vas ba on, da li su ovi igraci Barce normalni... ostavio vas ko zadnja hinja i kad je skontao da s PSGom nikad nece osvojiti LP, htio bi da se vrati... umjesto da vi igraci kazete da ga ne zelite, vi kukate za njim FUJ
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi