Pirla razočarale dvije zvijezde Intera: Oni su glavni krivci ove sezone!
Inter je ispao iz Lige prvaka jer nije pobijedio PSV na domaćem terenu.

Legendarni vezista

Pirla razočarale dvije zvijezde Intera: Oni su glavni krivci ove sezone!

Legendarni vezista Milana i Juventusa Andrea Pirlo kritikovao je dvojicu fudbalera Intera nakon ispadanja ovog kluba iz Lige šampiona.

Podsjetimo, Inter je sinoć eliminisan iz najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja jer nije uspio da pobijedi na domaćem terenu PSV, a na kraju je bilo 1:1.

Navijači popularnih Nerazzurra su bili vrlo nezadovoljni nakon meča, a jedan od onih koji su jasno poručili u čemu je problem bio je Pirlo. On smatra da su Perišić i Nainggola glavni krivci za neuspjehe Intera jer ne igraju na svom nivou ove sezone.

"U ovom trenutku Inter ima dva problema. Perišići i Nainggolan. Perišić očito nije spreman i ne može ništa učiniti kad ovako igra. Nainggola je trebao biti njihovo ključno pojačanje, a do sada nije pokazao ništa. Inter nema nikakvih šansi bez dvojice igrača kao što su oni", rekao je legendarni Pirlo.

Inter svoju evropsku priču nastavlja na proljeće i to u Evropa ligi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nainggolan i Perišić kroz brojke 

Perišić je igrač svjetske klase, to je svima jasno, ali ove sezone nikako da se probudi. Odigrao je ukupno 20 utakmica za svoj klub, ali je postigao samo dva gola i upisao isto toliko asistencija što je poražavajući podatak za nekoga od koga se očekuje da vodi tim uz ostale zvijezde.

Što se tiče Nainggolana, on ima i određenih problema sa povredama, pa je odigrao tek 13 utakmica i postigao tri gola. Ipak, utisak je da nije ni blizu zaslužan za kreiranje igre Intera ili za opstrukciju protiivničkih napada, a baš tako nešto se očekivalo od njega. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije