"Pirlo je sličan Zidaneu, rođen je da radi sve i zato će uspjeti"

Marcello Lippi ohrabruje navijače Juventusa

"Pirlo je sličan Zidaneu, rođen je da radi sve i zato će uspjeti"

Edmir Škorić

Iznenada je Juventus bivšeg veznajka Andreu Pirla imenovao za trenera nakon što je smijenjen Maurizio Sarri.

Niko to nije očekivao, no čelnici Juventusa odlučni su da pokrenu projekat sa Pirlom na klupi. Nekadašnji nogometaš Juventusa, Intera i Milana donijet će ekipi potpuno novi izgled, a legendarni italijanski trener Marcelo Lippi smatra da je spreman za velike stvari.

"Andrea je rođen da radi sve, a ne samo da bude trener", izjavio je Lippi, dodavši:

"Sposoban je za gotovo sve. Nasmijava me što ljudi generalno misle o Pirlu, poput toga da je miran i povučen, ali mogu vas uvjeriti da je jedan od najvećih šaljivdžija. Ima posebnu karizmu, Juventus je to shvatio".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pirlo ima samo 41 godinu i zbog toga je mlađi od golmana Juventusa Gigi Buffona, ali Lippi to vidi kao prednost.

"Još uvijek je poput velikih prvaka koji sada igraju, tako da može ravnopravno razgovarati s Cristianom Ronaldom i Giorgiom Chiellinijem, poput kolega. Zidane je bio sličan kada je preuzeo Real Madrid, pa možda Juveu treba neko s tim karakteristikama u ovom trenutku. Zidane nije donio nikakve tehničke, taktičke ili trenerske inovacije Realu, samo je natjerao tim da se osjeća mirno, iskoristio je najbolje od igrača i osvojio sve. Pirlo se, kao Zidane, povukao iz nogometa i uzeo par godina da dobro razmisli šta stvarno želi. Andrea je uradio isto. Baš kao i Zidane, Pirlo je karijeru proveo u velikim klubovima, poznaje filozofiju, kako se osjeća kad pobijediš ili izgubiš, šta znači biti u takvom okruženju", dodaje Lippi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi