Pirlo sprema spektakularnu razmjenu igrača i odriće se velike zvijezde

Zna se ko mu je prva želja

Pirlo sprema spektakularnu razmjenu igrača i odriće se velike zvijezde

E. Čaušević

Andrea Pirlo je na iznenađenje mnogih prije sedam dana izabran za novog trenera Juventusa.

Stara dama je uručila otkaz Mauriziju Sarriju nakon ispadanja u osmini finala Lige prvaka, a na iznenađenje javnosti za novog trenera ovog kluba izabran je Andrea Pirlo kojem će to biti prvi trenerski posao.

Pirlo je odlučio prihvatiti šansu da vodi prvi tim iako je jasno da je do mač s dvije oštrice s obzirom da legendarni veznjak uopšte nema iskustva kada je u pitanju trenerska karijera.

No, jasno je da Pirlo vjeruje da se može dokazati, te već ozbiljno krenuo u akciji. Pirlo već sada "slaže" igrački kadar za novu sezonu u kojem će gotovo sigurno biti nekoliko promjena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pojedini igrači već su otišli, dok ih je još nekoliko na transfer listi. Tuttosport piše da Pirlo sprema veliku razmjenu igrača, te da je spreman čak da pusti Paula Dybalu da ide.

Naime, Pirlo želi da vrati Paula Pogbu u Juventus, te je Manchester Unitedu ponudio čak Dybalu. Iako je Argentinac jedan od najboljih igrača Stare dame jasno je da Pirlo želi vratiti Pogbu, te da je spreman na sve. No, šta će United reći na sve to ostaje nam da vidimo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi