Najavio velike promjene: Pogledajte kako bi mogao izgledati sastav Juventusa nakon dolaska Pirla

Stara dama ide u remont

Najavio velike promjene: Pogledajte kako bi mogao izgledati sastav Juventusa nakon dolaska Pirla

E. Čaušević

Juventus je prije nekoliko dana odlučio uručiti otkaz Mauriziju Sarriju, a na iznenađenje mnogih za novog trenera izabran je Andrea Pirlo.

Sarri je uspio u svojoj prvoj sezoni osvojiti Scudetto, ali očajan rezultat u Ligi prvaka ga je na kraju koštao. Samo dan nakon što je Juve ispao iz Lige prvaka od Lyona klub je objavio da Sarri više nije trener ovog tima.

Sa Starom damom se povezivalo nekoliko iskusnih trenera, ali je potom klub sve šokirao objavom da je novi trener Pirlo koji je prije nekoliko sedmica izabran za trenera U23 ekipe.

Pirlo uopšte nema trenerskog iskustva i ovo mu je prvi takav posao što je zaista ogroman izazov. Imat će priliku da se dokaže na najvećem nivou, ali ukoliko zakaže to bi ga moglo koštati.

Italijanski mediji pišu da će Pirlo ovog ljeta napraviti dosta promjena u igračkom kadru, te da je već otpisao nekoliko fudbalera među kojima su Douglas Costa, Bernardeschi, Danilo, Khedira, Rugani, De Sciglio, Higuain...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pirlo je ostao bez Pjanića koji ide u Barcelonu, dok iz suprotnog pravca stiže Arthur Melo. Također, piše se da će se Juve itekako pojačati u veznoj liniji, a očekuju se dolasci mladog Tonalija, te Isca iz Real Madrida.

Mediji na Apeninima već špekulišu kako bi mogao izgledati novi Juventus, a jedan od sastava pojavio se u javnosti. Pirlo je najavio formaciju 4-3-3 i ofanzivni Juventus, a mogući sastav je: Szczesny, Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro, Tonali, Arthur, Isco, Kuluševski, Cristiano Ronaldo, Dybala.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ryan.giggs
Znači stop nakon 9 titula.
0 3
Edin Merlin
Ništa posebno.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi