Pirlo zvanično otpisao dvojicu fudbalera Juventusa

Ne računa na njih

Pirlo zvanično otpisao dvojicu fudbalera Juventusa

E. Čaušević

Juventus je prije nekoliko dana uručio otkaz Mauriziju Sarriju, a na iznenađenje mnogih za novog trenera izabran je Andrea Pirlo.

Pirlo je nekoliko sedmica prije toga izabran za trenera U23 ekipe Juventusa, te mu je to trebao biti prvi trenerski posao. No, u subotu je došlo do velikog preokreta kada je Juve potvrdio da će Pirlo ipak biti trener prvog tima, te da će mu ustvari to biti prvi trenerski posao.

Mnogi su bili izenenađeni što je Pirlo izabran za novog trenera Stare dame jer je bez ikakvog iskustva u trenerskom poslu. No, Pirlo je pokazao veliko samopouzdanje i vjeruje da će na najbolji način iskoristiti priliku koju je dobio.

Već se uveliko špekuliše i o tome da će Pirlo znatno promijeniti igrački kadar. Prethodnih dana govori se o igračima koji su otpisani, a jedan od njih je i zvanično napustio klub, a riječ je o Matuidiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, kako pišu italijanski mediji još najmanje dvojica igrača napuštaju Juventus ovog ljeta. Navodno, Pirlo je danas zvanično razgovarao s Higuainom i Khedirom, te im je poručio da neće računati na njih u novoj sezoni, te da imaju dozvolu da traže novi klub.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JointUnion87
Ide Higuain, aBd dolazi Edin Dzeko :))) Jos jedna titula u Italiji jarane, i okoncaj karijeru :)))
4 1
Hele
Roma uzima titulu, sa Dzekom ili bez njega.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti