Pirota suspendovana za domaće susrete Novog Travnika

Komisija za takmičenje NS FBiH donijela odluku

Pirota suspendovana za domaće susrete Novog Travnika

Samir Mlaćo

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH danas je održana sjednica Komisije za takmičenje NS FBiH.

Komisija za takmičenje izvršila je detaljnu analizu utakmica 5., 6. i 7. kola Prve lige FBiH, sa posebnim akcentom na utakmicu 6. kola: NK "Novi Travnik" - FK "Rudar“.

 

Nakon uvida u cjelokupnu dokumentaciju: izvještaje i dopunske izvještaje službenih lica, očitovanje NK „Novi Travnik“, službenu zabilješku nadležne Policijske uprave i detaljnog pregleda video zapisa sa utakmice Komisija je odlučila sljedeće:

Suspenduje se stadion Pirota u Travniku za odigravanje domaćih utakmica NK "Novi Travnik“ do okončanja disciplinskog postupka i to zbog slabe organizacije i incidenta na kraju utakmice 6. kola Prve lige FBiH: NK "Novi Travnik" - FK "Rudar". Podnosi se prijava za pokretanje disciplinskog postupka protiv NK "Novi Travnik" zbog slabe organizacije i incidenta na kraju navedene utakmice, stoji u odluci.

Komisija za takmičenje NS Federacije BiH cjelokupan spis predmeta sa navedene utakmice proslijedila je Disciplinskoj komisiji NS FBiH na dalje razmatranje i postupanje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zanimljivo da Novi Travnik svoje domaće utakmice ne može igrati na stadionu u svom gradu, pa se sada postavlja veliko pitanje gdje će ova momčad dočekati Orašje u osmom kolu Prve lige Federacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi