Utakmica za pamćenje i historijski trenutak u italijanskom fudbalu
FOTO: AC Monza

Pisa i Monza ponudili spektakl

Utakmica za pamćenje i historijski trenutak u italijanskom fudbalu

Haris Zilić

Bez drame nije moglo ni u revanš utakmici finala play offa Serije B.

Sjajan meč odigrali su Pisa i Monza, konačan rezultat je glasio 3:2. U prvom meču slavila je Monza sa 2:1, u revanšu Pisa sa 3:2, ali po pravilu Serie B u slučaju istog rezultata u finalnim duelima u konačnom zbiru igraju se produžeci.

Pisa je fenomenalno otvorila susret i vodila je sa 2:0 nakon devet minuta utakmice.

U prvoj minuti Torregrossa pogađa za 1:0 na asistenciju Beruatta, a u devetoj minuti Hermannsson pogađa za 2:0, asistent je ponovo bio Beruatto.

Monza se brzo vraća u susret. Igrala se 20. minuta kada je Machin na asistenciju Danya Mote pogodio za 2:1.

Izjednačenje Monze režirao je Gytkjaer golom za 2:2 u 79. minuti, asistent kod gola ponovo je bio Danyy Mota.

I kada se činilo da Monza ide u Seriju A u 90. minuti Mastinu je zapalio Toskanu, pogodio za 3:2 i odveo meč u produžetke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U produžecima Monza stiže do poravnanja u 96. minuti, Marrone je pogodio za 3:3 na asistenciju Moline, a onda u 101. minuti eksplodiarala je klupa Monze kada Gytkjaer pogađa za 3:4 i ispostavit će se za konačan rezultat ove nevjerovatne utakmice i historijski plasman Monze u Seriju A.

Kroz ligaški sistem ranije plasman u Seriju A izborili su Lecce i Cremonese, dok su iz Serije A ispali Cagliari, Genoa i Venezija.

Top Komentari

NedimHzSA87
Koliko mi je drago što se Monza vratila u Serie A...
0 2
Salence
Berlusconi je ponovio više puta da mu je životna želja da mu ekipa odigra utakmicu na San Siru protiv Milana.Ja se ne sjećam većeg ličnog uspjeha u svijetu fudbala od uspjeha Silvija Berlusconija sa AC Milanom.Drago mi je da će mu se želja ispuniti,mogu samo zamisliti kakav doček će mu biti pripremljen.Jedva čekam!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi