Pizarro u oktobru slavi 40. rođendan, a danas je potpisao ugovor s Werderom

Vraća se kući

Pizarro u oktobru slavi 40. rođendan, a danas je potpisao ugovor s Werderom

E. Škorić

Iskusni napadač Claudio Pizarro (39) i naredne će sezone nastupati u Bundesligi.

Pizarro je prošle sezone bio član Koelna i u 14 mečeva dao je jedan pogodak, a iako gazi prema petoj deceniji života, ne odustaje od najvažnije sporedne stvari na svijetu. Odlučio je i naredne sezone da igra i to u svom Werderu.

Potpisao je jednogodišnji ugovor s klubom u koji se vraća po četvrti put. Kao član bremenskog tima osvojio je njemački Kup u sezoni 2008/09, mada je najviše profitirao kao igrač Bayerna, pošto je osvojio čak šest naslova Bundeslige, Ligu prvaka, pet kupova...

"Drago mi je što imam priliku ponovo da se pridružim timu i završim karijeru u klubu sa kojim sam počeo u Evropi", objasnio je Pizarro.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Radujem se što ću dijeliti svoje iskustvo, ali ne želim da krijem da se vraćam i da želim zabijati golove. Uvjeren sam da ćemo zajedno imati vrhunsku sezonu", poručio je Peruanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti