Pjaca pred odlukom: U kojem od ova dva kluba nastavlja karijeru?

Hrvat pred transferom

Pjaca pred odlukom: U kojem od ova dva kluba nastavlja karijeru?

S. Grebović

Čelnici Stare dame razmatraju ponude za reprezentativca Hrvatske Marka Pjacu, koji na stolu ima dvije konkretne ponude. 

Marko Pjaca je na izlazim vratima Juventusa, a ukoliko ga čelnici Stare dame odluče prodati, Hrvat će karijeru gotovo sigurno nastaviti u Seriji A.

Poznati talijanski novinar Gianluca di Marzio, javlja da je za Marku Pjacu naveće interesovanje pokazala Sampdoria. Sportski direktori dva kluba snimljeni su na sastanku jučer, nakon čega je di Marzio na svom Twitter profilu objavio video snimak na kojem se Pjaca i njegov menadžer Marko Naletilić sastaju s vodstvom Juventusa.

Ranije je talijanski novinar objavio kako je i Fiorentina pokazala interesovanje za dovođenjem ovog bivšeg igrača zagrebačkog Dinama u svoje redove, s tim da bi tim iz Firenze doveo prvo Pjacu doveo posuđenog igrača, a poslije bi ga otkupio. Prema informacijama di Marzia, 23-godišnji reprezentativac Hrvatske preferira odlazak u Fiorentinu, u kojoj se nada da bi mogao dobiti više prostora za igru, naravno ukoliko ga povrede zaobiđu.

Polusezonu Marko Pjaca je igrao u Schalkeu gdje također nije bio prva opcija trenera, ali je imao i svijetlih trenutaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi