Ako se kockice poklope: Bajić i Pjanić će sljedeće sezone biti saigrači?

Špekuliše se o transferima

Ako se kockice poklope: Bajić i Pjanić će sljedeće sezone biti saigrači?

A. Čaušević

Riad Bajić i Miralem Pjanić su ove sezone na posudbama, a u narednoj takmičarskoj godini bi mogli dijeliti svlačionicu.

Bajićev igrački karton je i dalje u vlasništvu Udinesea koji ga je ove sezone poslao na posudbu u Bresciju gdje igra vrlo dobro.

Sarajlija je standardan sa 25 nastupa uz tri gola i pet asistencija te će se do samog kraja boriti za ulazak u Seriju A.

Na ljeto bi Bajić mogao ponovo u Tursku i to u ekipu Bešiktaša nakon što je ranije nastupao za Konyaspor i Bašakšehir.

Povremenom reprezentativcu BiH ugovor ističe na kraju sezone pa bi u redove turskog velikana mogao stići kao slobodan igrač.

I dok pokazuje interes za Bajićem, Bešiktaš u svojim redovima želi zadržati i Pjanića koji ove sezone posuđen iz Barcelone.

Međutim, ponuda koju je dobio od crno-bijelih je poprilično skromna za Pjanića. Čelnici Bešiktaša ponudili su mu godišnju platu od dva miliona eura, što je maksimalan iznos do kojeg mogu ići.

Bešiktaš nije klub čije je finansijsko stanje baš najbolje. Potrebni su određeni rezovi s platama, pa ako želi ostati u klubu kojeg je zavolio Pjanić će morati da znatno smanji platu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nedavno se pisalo da je Bešiktaš spreman 32-godišnjem fudbaleru ponuditi i dodatne bonuse za nastupe, golove i titule, pa bi se plata mogla na osnovu toga i povećati.

Dolazak Bajića te ostanak Pjanića u Bešiktaš je epilog koji je svakako još uvijek na dugom štapu, ali daleko od toga da nije nemoguć za realizaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi