Pjanić se vratio na teren protiv Višće

Pjanić se vratio na teren protiv Višće

M. Šljivak

Trabzonspor i Bešiktaš remizirali su (1:1) u derbi susretu 31. kola turske Super lige.

Dolazak aktuelnog prvaka vodećem timu prvenstva donio je veliki interes, a na kraju pobjednika u derbiju nije bilo.

Prvo poluvrijeme ovog susreta završen je bez golova (0:0), da bi Trabzon nakon deset minuta igre u nastavku poveo. Za 1:0 pogodio je Andreas Cornelius.

U 68. minuti meča velika šansa za Bešiktaš. Dosuđen je penal, odgovornost preuzima Michy Batshuayi, no pogađa stativu i propada velika šansa.

Ipak, tri minute kasnije gosti dolaze do gola. Valentin Rosier je protutnjao do kaznenog prostora, a zatim je i zabio za 1:1.

Bešiktaš na deset minuta prije kraja ostaje s igračem manje. Cyle Larin je ošamario Siopisa i morao je u svlačionicu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao. Ostalo je 1:1, pa je Trabzon ostao 13 bodova ispred Konyaspora na putu prema tituli prvaka.

Miralem Pjanić se vratio nakon povrede. U igru je ušao u 75. minuti, dok je kod Trabzonspora Edin Višća odigrao 87 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi