Pjanić i Hotić se priključili reprezentaciji: Svi igrači spremni za duel protiv Finske
Pjanić se priključio ekipi, te će uz odsustvo Džeke u subotu sa kapitenskom trakom predvoditi ekipu u duelu protiv Finske

Zmajevi odradili još jedan trening u Zenici

Pjanić i Hotić se priključili reprezentaciji: Svi igrači spremni za duel protiv Finske

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici odradila još jedan trening u sklopu priprema za utakmicu protiv Finske, koja se u subotu igra na stadionu Bilino polje.

Na današnjem treningu bili su svi pozvani reprezentativci, uključujući i kapitena Miralema Pjanića, te novopečenog reprezentativca Dinu Hotića. Na treningu se osjetila pozitivna atmosfera, iako na okupljanje zbog povrede nema najboljeg igrača Edina Džeke i svakako da je to ogroman hendikep za naš tim.

Svi reprezentativci su zdravi, uključujući i Harisa Duljevića, koji je u punom treningu, iako se proteklih dana pisalo da je navodno povrijeđen, on je spreman i u najužoj je kombinaciji za meč protiv Finske.

Puno kalkulisanja nema, našoj reprezentaciji su potrebne sve pobjede do kraja, ali prije svega u subotu protiv Finske na Bilinom polju, pa onda i protiv Grčke tri dana poslije u gostima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kako saznajemo u subotu će na Bilinom polju biti i veliki broj navijača Finske, tako da se nadamo da će uz veliku podršku domaćih navijača, te gostiju iz Finske uz fer i korektno navijanje u Zenici biti jedan lijep ambijent, te dobra utakmica koju svi očekuju.

Do subote će stručni štab odlučiti koji igrač će zamijeniti Edina Džeku u napadu, mnogo dilema nema, to će biti Armin Hodžić ili Riad Bajić, a prema formi koju pokazuju u svojim klubovima, Hodžić bi trebao početi utakmicu od prve minute. Osim napada očekuju se promjene i u veznom redu, te odbrani, koja je protiv Armenije bila na veoma niskom nivou.

Promo

Top Komentari

Arnel925
Sviđa mi se sto je pozvao Hotica, igracina je I naša budućnost. Naš Messi. Trenutno zabija samo golove i treba samo startere u svojim ekipama pustiti da igraju.
9 0
teddy sheringham
Ide lagano novo razočarenje... Dok ovo pišem, oni sada kod tetke deru nanine baklave.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi