Zmajevi trenirali u Zenici, čeka se dolazak Pjanića i Hotića
Zmajevi nemaju mnogo izbora, te u naredne dvije utakmice moraju osvojiti šest bodova

Okupljanje reprezentacije pred Finsku i Grčku

Zmajevi trenirali u Zenici, čeka se dolazak Pjanića i Hotića

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Zenici, gdje će boraviti do subote, kada je utakmica protiv Finske, te tri dana poslije protiv Grčke u gostima.

Kao što je poznato, ove utakmice proći će bez našeg najboljeg igrača i kapitena Edina Džeke, što će sigurno biti veliki hendikep za naš tim. Selektor Robert Prosinečki na današnjoj press konferenciji za medije izjavio je da imaju pet dana da otkriju ko će i kako zamijeniti Džeku u napadu.

Nakon održane press konferencije, uslijedio je i trening naše selekcije, na kojem su se pojavili svi, sem Miralema Pjanića i Dine Hotića, koji će večeras stići u Trening kamp, te bi sutra trebali odraditi trening zajedno sa ostalim igračima.

Našoj reprezentaciji sigurno da neće biti lako bez najboljeg igrača pobijediti Finsku, te tri dana poslije Grčku, ali stručni štab i igrači vjeruju da uz maksimalan pristup svih igrača možemo do dvije pobjede s kojima bi ostali u igri, pred posljednje dvije utakmice kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na treningu sem standardne "ševe" i trčkaranja vidno je bilo da su igrači poželjeli okupljanje, odnosno da uprkos lošim rezultatima u ovim kvalifikacijama, a atmosfera među samim igračima, koliko-toliko je dobra.

Nadati se da će izabranici Roberta Prosinečkog u miru na ovom okupljanju spremiti taktiku, odnosno dobitnu kombinaciju koja će nam donijeti šest bodova u naredne dvije utakmice.

Top Komentari

burazengija
Koji crni Mihojevic gdje igra taj, jel bocanje u pitanju?
1 1
Barbarez9
Evo ti Roberte prvih 11 ... Sehic. Bicakcic. Mihojevic Sunjic Kolasinac. Jajalo. Pjanic Visca. Gojak. Hajrovic. Hodzic
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi