Pjanić: Kakve to veze ima jedno s drugim?

Veznjak protiv rasizma

Pjanić: Kakve to veze ima jedno s drugim?

Admin Čaušević

Dosta prašine na Apeninima su podigla dešavanja tokom utakmice Cagliari - Juventus, odnosno rasističke uvrede na račun igrača Stare dame, Blaisea Matuidija i Moisea Keana. 

Pojedini mediji su okrivili i Moisea Keana da je on sve započeo proslavom gola ispred najvatrenijih tifoza Cagliarija. Miralem Pjanić smatra drugačije te da proslava i rastističke uvrede nemaju ništa zajedničko.

"Rasizam se odnosi na osobu, kakve veze ima proslava sa skandiranjem. Aposlutno nikakve, ako sudija misli da igrač provocira navijače mogao je otići do Keana i dati mu žuti karton", rekao je Pjanić.

"Takvog skandiranja ne smije biti, mislim da odgovorne osobe trebaju uraditi nešto da se ovo više nikad ne desi", rekao je bh. reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovakve stvari se više ne trebaju dešavati, može igrati raditi šta hoće, a sudija može odlučiti da li da te kartonira. Proslava nema nikakve veze s rasizmom", ponovio je sjajni veznjak.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi