Pjanić birao najdraže igrače, pa iznenadio navijače Barcelone: "Za mene je on najbolji napadač"

Bh. reprezentativac u centru pažnje

Pjanić birao najdraže igrače, pa iznenadio navijače Barcelone: "Za mene je on najbolji napadač"

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić ovog ljeta napustio je Juventus i odlučio je karijeru nastaviti u dresu Barcelone.

Pjanić je debitovao za katalonski klub prije reprezentativne pauze, ali još uvijek nije dobio šansu od prve minute jer je propustio veći dio priprema, te je jasno da nije maksimalno fizički spreman.

Od bh. veznjaka se očekuje da bude veliko pojačanje u nastavku sezone, te da poveže redove Barcelone. Pjanić je za Barca TV dao i zanimljiv intervju u kojem je izabrao i svoje najdraže fudbalere na svim pozicijama.

Za najdražeg golmana Pjanić je izabrao Olivera Kahna i poručio je da je njega pratio u djetinjstvu i bio oduševljen njegovim odbranama. Što se odbrane tiče tu je izabrao Paola Maldinija koji je ostavio veliki trag u dresu Milana i reprezentacije Italije.

Što se tične vezne linije Pjanić je odlučio da izabere Xavija i jasno je objasnio da se uvijek divio legendi Barcelone, te da je on jedan od najboljih veznjaka svih vremena.

No, izbor na poziciji napadača je mnoge iznenadio. Navijači Barcelone su očekivali da će izabrati Lionela Messija, ali je Pjanić odlučio da to bude legendarni Ronaldo koji je također svojevremeno nosio dres katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Moj najdraži napadač je Ronaldo - El Fenomeno. On je za mene jedan od najboljih igrača svih vremena. Zbog njegovih poteza, golova i driblinga smo mnogi sanjali da budemo kao on", objasnio je Pjanić.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klackalica
Pjana mogo bi ti cekat jos dugo priliku u prvih 11. Prvo sto trebas radit kad dodjes je ulizivat se Messiju
3 11
ISTINA
"Ronaldo koji je svojevremeno nosio dres katalonskog kluba" a kad je to bilo?????
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi