Pjanić o budućnosti: Znate adresu za to pitanje!

Bh. reprezentativac utišao i kritičare Juventusa

Pjanić o budućnosti: Znate adresu za to pitanje!

Admin Čaušević

Miralem Pjanić je među najboljim veznjacima današnjice, već nekoliko sezona igra na vrhunskom nivou, a to je potvrdio i ove takmičarske godine osvojivši s Juventusom svoj treći Scudetto u nizu. 

Bh. reprezentativac će sigurno predstojećeg ljeta biti u grupi najtraženijih igrača te će njegov menadžer Fali Ramadani vrlo često pričati s rukovodstvom torinskog kluba.

U razgovoru za La Stampu Pjanić je jasno poručio na kojoj adresi se treba tražiti odgovor na pitanje o njegovoj budućnosti.

"U ekipi je dosta dobrih igrača i bio bih sretan da ostanem. Napredujem, a pitajte klub šta će se desiti u budućnosti", rekao je Pjanić.

Ramadani je navodno obavio i preliminarne pregovore s Real Madridom. Pjanić je velika želja Zinedinea Zidanea, ali i PSG koji je kako su prenijeli određeni mediji ponudio 70-ak miliona eura, ali Stara dama ne želi ni da čuje za ponude manje od 100 miliona eura.

Dosta se špekuliše o mogućem odlasku Massimillana Allegrija. Pjanić smatra da Allegri već ima plan za sljedeću sezonu.

"Imamo veoma spremne ljute i trener je jedan od onih koji će znati šta trebamo uraditi sljedeće sezone. Trebamo nastaviti ovako, trebamo još nešto popraviti, možda ciljati na najvažnije trofeje zato jer to ova ekipa može", rekao je Pjanić.

Govorio je 28-godišnji veznjak i o Juventusovom ispadanju od Ajaxa uz napomenu da su Bianconerima mnogi igrači bili povrijeđeni.

"Ispali smo od ekipe koja je iskoristila naše izostanke. To nije alibi, ispali smo i sada trebamo analizirati šta se desilo i biti bolji naredne sezone", rekao je Pjanić te "utišao" kritičare.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Reći nešto ovom Juventusu je manjak poštovanja. Mnogi puno previše pričaju, a da se ne razumiju u fudbal. Sigurno trebamo napraviti još nešto. Ekipa treba biti još dominantnija tokom utakmica, pogotovo u Evropi", kategoričan je Pjanić.

Juventus je osmi uzastopni put postao prvak Italije, ali Liga šampiona je i dalje san zbog čega se kritikuju Allegri i njegovi izabranici. Na taj trofej se čeka još od 1996. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Utisao je on moj kurac. Mrs jebo te skudeto, serem se na skudeto
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi