Allegri potpuno izgubio živce: Dosta je! Od mene više nećete čuti ni riječ!
Trener Juventusa često je bio izložen žestokim kritikama na račun svog rada. Sinoć to više nije mogao da trpi (Foto: EPA)

Izuzetno ljut

Allegri potpuno izgubio živce: Dosta je! Od mene više nećete čuti ni riječ!

Midhat Šljivak

Torinski Juventus sinoć je na Giuseppe Meazzi odigrao meč bez pobjednika (1:1) protiv velikog rivala Intera.

Nije ovaj meč bio previše bitan za Staru damu iz Torina koja je još u prošlom kolu osigurala naslov prvaka, ali je izuzetno žestoku noć imao trener Bianconera Massimiliano Allegri.

On je novinarima u mix-zoni jasno rekao da više neće čuti ni riječi od njega.

"Dosta. Više neću nikom reći nijednu riječ. Zapamtite to", rekao je izuzetno ljutiti Allegri.

Šta je razlog Allegrijevog bijesa?

Poslije utakmice prilikom intervjua za Sky Sport Allegri se žestoko posvađao da Danieleom Adanijem, gostom-komentatorom te bivšim igračem Intera, Brescije, Fiorentine, Lazija i još nekih klubova s Apenina.

Allegriju se nisu svidjele Adanijeve kritike nakon eliminacije Stare dame u Ligi prvaka te je iskoristio priliku da odgovori nekadašnjem defanzivcu.

"Biti trener ne znači sjesti na stol i praviti šeme, pravite previše teorija. Problem u Italiji je što svi postaju teoretičari. Ja sam praktičan", rekao je Allegri.

"Tvoji igrači su praktični, ti si teoretičar. Ne pričaš ozbiljno, razumno i smisleno", odgovorio mu je Adani.

"Ne, ja sam taj koji govori ozbiljno i promišljeno. Vi ste ti koji...", kazao je Allegri nakon čega mu je Adani upao u riječ s pitanjem "Koji mi?"

"I ti, ti si prvi koji čita knjige i nema pojma o fudbalu. Gdje si se oprobao? U pozadini si i nisi ništa. Jer biti trener je druga tema. Reći ću ti ja, slušaj... Sada pričam ja i ti šuti. I slušaj, jer pričaš s trenerom koji je osvojio šest Scudetta", odbruio je Allegri Adaniju koji nije ostao suzdržan.

"Govori svom bratu da šuti. Ako hoćeš možemo početi s teorijama o košarci. Kako LeBron James nije otišao u play off ozbirom da veliki igrači dobijaju utakmice?", pitao je Adani, ali prije toga Allegri je ostavio mikrofon i napustio studio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi