PSG angažovao posebnog 'pregovarača' kako bi osigurao potpis Miralema Pjanića
Miralem Pjanić je i ove sezone jedan od ključnih fudbalera torinskog velikana. Ipak, određene promjene u klubu mogle bi na kraju donijeti njegov odlazak (Foto: EPA)

Brazilac dobio zanimljivu ulogu

PSG angažovao posebnog 'pregovarača' kako bi osigurao potpis Miralema Pjanića

M. Šljivak

Miralem Pjanić bi u ljetnom prelaznom roku mogao napustiti redove torinskog Juventusa.

Kako navode italijanski mediji, Stara dama je spremna prodati sjajnog bh. veznjaka za kojeg vlada veliki interes evropskih velikana.

Najčešće se Pjanić povezuje sa madridskim Realom. Navodno je velika želja trenera Zinedinea Zidanea, ali za sada nikakve zvanične ponude nije bilo.

U igru za dovođenje reprezentativca Bosne i Hercegovine uključio se i francuski prvak PSG. Oni su, kako tvrde mediji na Apeninima, već poslali ponudu od 70 miliona eura, ali rukovodstvo Stare dame traži više novca.

Dok pregovori ekipa traju, PSG je našao zanimljiv način da osigura potpis bh. fudbalera. Brazilac Dani Alves, koji je nekada igrao u Juventusu, dobio je zadatak da razgovara sa Pjanićem.

Očigledno u redovima tima sa Parka Prinčeva vjeruju da bi Alves mogao nagovoriti Pjanića da potpiše ugovor sa njima, ispred Real Madrida i bit će zanimljivo vidjeti hoće li ovaj posebni 'pregovarač' uspjeti da angažuje sjajnog veznjaka.

Juventus odredio cijenu za Pjanića: Pod ovim uslovima postao bi ubjedljivo najskuplji bh. fudbaler

Miralem Pjanić je trenutno možda i najtraženiji igrač Stare dame, te su za njegove usluge zainteresovani brojni evropski velikani.

U Juventusu Pjanića ne smatraju nedodirljivim i spremni su ga prodati po odgovarajućim uslovima.

Calciomercato piše da je torinski klub već odredio cijenu za odličnog veznjaka. Ko bude želio Pjanićev igrački karton morat će platiti najmanje 100 miliona eura.

Prethodnih dana se špekulisalo o zvaničnoj ponudi PSG-a. Parižani su za Pjanića ponudili 70 miliona eura što ne zadovoljava apetite Stare dame.

Juventus s našim fudbalerom ima čvrst ugovor. Pjanić zarađuje 6.5 miliona eura i za Bianconere je vezan do 2023. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da li će ovaj 28-godišnjak i naredne sezone nositi "peticu" prvaka Italije zavisit će i od toga ko će sjediti na klupi. Kako sada stvari stoje izvjesno je da će to biti Massimilliano Allegri.

Bilo kako bilo, Pjanićev menadžer Fali Ramadani će na ljeto imati pune ruke posla. Makedoncu neće biti problem naći klub za Pjanića, ali sigurno hoće uvjeriti čelnike Juventusa da prodaju svog veznjaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi