Pjanić otvorio dušu: Nisam nikoga izdao!

Još jednom ponovio zbog čega je potpisao za Juve

Pjanić otvorio dušu: Nisam nikoga izdao!

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić dao je interesantnu izjavu za italijanske medije u kojoj se još jednom dotakao svog prelaska iz Rome u Juventus, koji mu navijači rimskog kluba još uvijek ne praštaju.

Pjanić uživa u Juventusu, ali možda su ti "duhovi prošlosti" nešto što Pjanića i dalje ponekad muči.

"Poslije pet divnih godina u Rimu, odlučio sam da doživim neka nova iskustva. Karijera nije duga, a osvajati trofeje s Romom... Bilo bi to jedinstveno iskustvo, pokušao sam ali nisam uspio. Znam, mnogi pričaju loše o meni zbog tog transfera, ali ja nisam nikoga izdao. Samo sam osjetio da mi treba novi izazov u životu, Juve me je pratio, bio korektan i uslijedio je transfer", rekao je Pjanić, koji je objasnio razliku u igranju za Romu, odnosno Juventus:

"U Rimu svi pričaju o fudbalu i misle o tome od jutra do večeri, a ako si dobar vinut će te u zvijezde. To zna biti i negativno ako izgubiš osjećaj za balans. A u Juventusu se, jednostavno, osjećaš kao pobjednik. Otkad sam došao u trening centar tako se osjećam, ovdje se u zidovima osjeća pobjeda. Vidiš sve te trofeje i shvatiš da je uspjeh DNK ovog kluba".

Pjanić ipak ističe da mu je drago zbog Rominih uspjeha, kojoj želi puno sreće u duelima sa Barcelonom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sretan sam što je Roma u četvrtfinalu Lige prvaka, a naš duel sa Realom će biti fantastičan. To je repriza finala iz prošle godine. Što se tiče Serije A, mislim da Napoli igra najbolji fudbal, ali Juve je opasniji i pametniji".

Podsjetimo, Miralem Pjanić je u Juventus stigao 2016. godine za 32 miliona eura, koliko je Roma morala prihvatiti zbog klauzule u njegovom ugovoru.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
A zasto se ti kome pravdas?! Tvoj zivot, tvoj izbor. Znaci da bi te milkili moras da budes onakav kakvim te drugi zele. Covjek samo Bogu i roditeljima treba da polaze racune! Ostalo je sve relativno.
13 3
totti
Tipican balkanac....nezahvalan.....nelojalan....odvratan...forza Roma
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti