Pjanić: Pravog Juvea vidjet ćete u februaru-martu

Smiruje navijače

Pjanić: Pravog Juvea vidjet ćete u februaru-martu

E. Škorić

Juventus je ove sezone imao određenih oscilacija u igri i Miralem Pjanić priznaje da nije jednostavno nakon pet godina pod Maxom Allegrijem, samo tako prihvatiti Maurizija Sarrija.

Veznjak bh. reprezentacije i Juventusa je u Dubaiju govorio za Corriere dello Sport.

"Bilo je taktičkih uvjerenja na koje smo se mogli osloniti nakon pet godina s Allegrijem, a igrači su navikli na određeni tip nogometa, dok se kod Sarrija mnogo toga promijenilo. Moramo se naviknuti na trenera i on nas još mora u potpunosti upoznati “, rekao je Pjanić, pa je nastavio:

"Ne bih bio previše pesimističan prema situaciji, jer smo i dalje u težnji za svim svojim ciljevima. Pravog Juvea vidjet ćete u februaru-martu, jer je ovaj klub navikao pobjeđivati i nastavit će to činiti".

Sarri u posljednje vrijeme zajedno koristi Cristiana Ronalda, Paula Dybalu i Gonzala Higuaina, iako to nije uvijek bilo uvjerljivo.

„Ostvarili smo tri boda i s triom i kada nisu sva tri u napadu. Odluka se svodi na trenera, ali dugoročno puno bi to mogla biti značajna promjena".

Juve je ove sezone već ostao bez jednog trofeja jer je izgubio od Lazija u utakmici Superkupa Italije.

"Ispričavamo se navijačima što nije osvojen trofej, a ja sam i dalje ljut nakon tog poraza".

„Važno je koristiti tu ljutnju da bi nas potaknulo naprijed, jer bi to moglo biti dodatna motivacija da damo više. Također ne bismo trebali biti previše kritični prema Juventusu, jer smo na vrhu tablice Serie A i osigurali smo osminu finala Lige prvaka", poručio je Pjanić.

„Razumijem i razočaranje naših navijača koji 20 godina čekaju osvajanje Lige prvaka. U prošlosti smo bili vrlo blizu, a sada smo među najboljim ekipama u Evropi. Poručujem navijačima da vjeruju u nas".

Inter je uz Juve glavni favorit za Scudetto, no bh. veznjak upozorava da trenutno postoje četiri kandidata za Scudetto.

"Inter je zaista jak, ali postoje četiri ekipe za Scudetto jer su Roma i Lazio pokazali veliki kvalitet u dosadašnjem dijelu sezone".

Conte?

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nikada nisam radio pod Conteom i ne poznajem ga dobro, ali je istina da je gurnuo Inter naprijed i da je ekipa puno bolja nego proteklih godina, ali mi smo Juve i želimo odbraniti titulu", zaključio je naš reprezentativac.

Inter je vodeći u Seriji A sa 42 boda, a toliko ima i Juventus, Lazio je na trećem mjestu sa 36 bodova, dok 35 ima Roma našeg Edina Džeke.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

adis_D11
Lazio ima utakmicu manje!
0 0
ragnarrsonn
Juve merda
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi