Pjanić Sarrijeva žrtva u finalu Kupa Italije?

Sastaju se Juventus i Napoli

Pjanić Sarrijeva žrtva u finalu Kupa Italije?

A. Čaušević

Na Apeninima će večeras biti dodijeljen prvi trofej u 2020. godini nakon što Juventus i Napoli odigraju finale Kupa Italije. 

Miralem Pjanić je spreman za ovaj susret, ali je upitano da li će zaigrati na terenu rimskog Olimpica. Barem tako pišu italijanski mediji.

Naime, Pjanić bi mogao biti žrtva taktike Maurizija Sarrija te bi susret trebao započeti s klupe za rezerven igrače, a na njegovoj poziciji bi zaigrao Rodrigo Bentancur.

U veznom redu bi još igrali Blaise Matuidi i Sami Khedira, u odbranu bi se mogao vratiti Juan Cuadrado, dok bi ostatak tima u odnosu na polufinalni duel s Milanom trebao biti nepromijenjen.

Sastavi bi trebali izgledati ovako: 

Juventus: Buffon; Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro; Bentancur, Khedira, Matuidi; Douglas Costa, Dybala, Cristiano Ronaldo.

Napoli: Meret; Di Lorenzo, Maksimovic, Koulibaly, Mario Rui; Fabian Ruiz, Demme, Zielinski; Callejon, Mertens, Insigne.

Inače, Juventus je blagi favorit. Najbolje kvote za ovaj duel nudi kladionica Mozzart, a kompletnu ponudu možete pogledati ovdje.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Volio bih da ih Gatuso uzme, zbog usarija,,i taktike. Spica klasicnog nema, higuain na klupi, Dybala, Costa i penaldo. nijedan nije klasicni napadac..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi