Pjanić zadao glavobolju Sarriju

Juve poražen od Lazija

Pjanić zadao glavobolju Sarriju

A. Čaušević

Juventus je sinoć na Olimpicu upisao prvi ovosezonski poraz. U sjajnom derbiju Lazio je poslije preokreta slavio s 3:1.

Miralem Pjanić je odigrao cijeli meč i nije bio na svom prepoznatljivom nivou. Na početku utakmice dobio je i žuti karton čime je zadao glavobolju Mauriziju Sarriju.

Naime, bh. reprezentativcu je to bio peti žuti karton u sezoni zbog čega ga čeka suspenzija od jedne utakmice i neće konkurisati za naredni susret protiv Udinesea.

Osim Pjanića suspendovan će biti i Juan Cuadrado. Rodrigo Bentancur se sinoć povrijedio i tako pridružio Samiju Khediri i Aaronu Ramseyu.

To znači da će Sarri imati velikih problema sa sastavljanjem veznog reda u susretu s Udineseom jer se i Adrien Rabiot nije dovoljno oporavio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za meč sa Zebrama iskusni stručnjak će na raspolaganju imati samo dvojicu potpuno spremnih veznjaka, a to su Blaise Matuidi i Emre Can zbog čega bi Federico Bernardeschi trebao igrati nešto povučenije.

Inače, Pjanić je odlično startao ove sezone, u uvodnim kolima je zabio tri gola, međutim zbog problema s aduktorom uslijedio je blagi pad forme.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Zasto idiot ne stavi 3 u napad, Ronaldo i Higa uain, malo iza Dybala....Uvijek mu jedan na klupi, glupson od trenera..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi