Pjevačica gostovala kod zvijezde Reala, pričala o bolnim 1990-im, Henry je u nevjerici sluša

Bila je gost u prvoj epizodi

Pjevačica gostovala kod zvijezde Reala, pričala o bolnim 1990-im, Henry je u nevjerici sluša

E. Škorić

Sredinom februara ove godine na YouTube kanalu ESN Media objavljena je premijerna epizoda emisije The Bridge. Program ima dva voditelja: Sebastian Abdelhamid, zvijezda francuskog Canala+, i veznjak Real Madrida i francuske reprezentacije Aurelien Tchouameni.

Abdelhamid i Tchouameni obećavaju da The Bridge neće biti samo još jedna emisija na YouTubeu i ambiciozno nazivaju svoj projekt "multiverse glitch". Vjerovatno se radi o referenci na hvaljeni film "Sve svuda odjednom" koji je prošle godine osvojio glavnog Oscara. Inače, novi Oscar bit će dodijeljen vrlo brzo.

Za pilot epizodu emisije Tchuameni i Abdelhamid pozvali su četiri gosta: legendarnog fudbalera Thierryja Henryja, MMA teškaša Francisa Ngannoua, britanskog biznismena Stephena Bartletta i veoma interesantnu gošću, pjevačicu iz Gruzije Khatiu Buniatishvili.

Kako napominje Marca, Tchuamenijev cilj je "izgraditi mostove između svih gostiju u emisiji i saznati više o tajnama njihova uspjeha".

Pijanistica svjetske klase Buniatishvili, možda i najneočekivanija gošća u programu, ispričala je fudbaleru Real Madrida o svom djetinjstvu koje je provela u Gruziji neposredno nakon raspada SSSR-a. Khatia je rođena u Tbilisiju 1987. godine, odnosno još uvijek u gruzijskom SSR-u. No ubrzo se raspao Sovjetski Savez, a život u bivšim prijateljskim republikama okrenuo se naglavačke: divlji kapitalizam zamijenio je komunizam koji se gradio, a ulice Moskve, Sankt Peterburga, Kijeva, Tbilisija i drugih velikih gradova preplavili su kriminalni elementi.

Oglasi

"1990-e u Gruziji i većini bivših republika bile su teške godine. Krave su lutale ulicama; zbog bandita se nikad nisi osjećao sigurnim. I još - financijska katastrofa... Zaista mi nije bilo lako, ali vjerovatno mi se kao djetetu sve to činilo normalnim. Dijete misli da je to sve stvarnost, i počinje sanjati, počinje izmišljati stvari. Tako da je moje sigurno mjesto bila moja mašta", rekla je Khatia.

Činjenica da je upravo Tchuameni odlučio pokrenuti ovakvu emisiju ne čudi. Francuski fudbaler doslovno je opsjednut samorazvojem: na primjer, Aurelien je kao dijete počeo raditi s psihologom i čak je u bilježnicu zapisivao fraze koje bi, po njegovom mišljenju, mogle pomoći u motivaciji i pripremi.

Krajem septembra, kada je kapiten Real Madrida Nacho Fernandez dobio crveni karton u utakmici s Gironom (3:0), Carlo Ancelotti je upozorio Tchouamenija da će u sljedećem kolu igrati na poziciji centralnog defanzivca.

Kako ne bi iznevjerio trenera, on je proveo dodatne pripreme: pomoću naočala za virtualnu stvarnost plasirao se na staru utakmicu Real Madrida protiv Osasune (na poziciji stoper) i tako trenirao. Galacticosi su tako pobijedili Osasunu s 4:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

A već ovaj mjesec Tchuameni je opet morao na "CB" poziciju - protiv Girone i Rayo Vallecana. Madriđani su savladali drsku Gironu rezultatom 4:0, a Aurelien u paru s profiliranim desnim krilom Carvajalom ni ovoga puta nije zeznuo.

Uz pametne i promišljene igrače kao što je Tchuameni, Real Madrid sigurno ima još jednu svijetlu budućnost pred sobom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi