Henry postavio Pepu pitanje koje ga je izbacilo iz takta: "Je*ote"
Guardiola je izabran za trenera godine. (Foto: Twtter)

Španac se tome nije nadao

Henry postavio Pepu pitanje koje ga je izbacilo iz takta: "Je*ote"

E. Škorić

Pep Guardiola izabran je za najboljeg trenera za prošlu sezonu. Španski stručnjak je zasluženo slavio na FIFA The Best ceremoniji u Londonu nakon što je prošle sezone sa Manchester Cityjem osvojio Ligu prvaka, Premier ligu i FA kup.

Guardiola je za konkurenciju imao trenera Intera Simonea Inzaghija i bivšeg trenera Napolija Luciana Spallettja, no ipak je uvjerljivo slavio ispred Italijana.

Nakon što je primio nagradu za trenera godine, Guardiola je ostao na pozornici da malo porazgovara sa voditeljima programa, a program je vodio legendarni napadač Thierry Henry, koji je kod Pepa imao priliku da igra u Barceloni.

S Barcelonom je tada Pep, baš kao sada sa Cityjem, osvojio tripletu. Govorio je o tome.

"Barcelona je klub mog srca. Tamo sam rođen i bez Barcelone nikada ne bih bio ovdje. Da nisam prošao put La Masije, ne bi bio tako dobar igrač ili trener. Što se Manchester Cityja tiče, prije dvije-tri decenije to je bio drugi klub, smješten na sasvim drugom mjestu. Sada je osvojio tripletu i to je nešto posebno za klub koji se toliko dugo borio za to", rekao je Guardiola.

Oglasi

Henry je tada stavio Guardiolu pred težak izbor. "Između one Barcelone i Manchester Cityja iz prošle sezone, ko bi bio bolji i ko bi pobijedio?":

Pep nije mogao da očekuje takvo pitanje, pa je 52--godišnjak iznenađen izlanuo jednu riječ: "Je*ote", nakon čega se uhvatio za glavu i svi su prasnuli u smijeh.

"Hvala mom klubu. Ne znate kako je raditi s njima svaki dan, to je nešto prekrasno. Hvala mom ocu koji je tu sa 92 godine. Hvala i mojoj ženi. Uživajte u svečanosti i još jednom vam puno hvala", rekao je Guardiola koji je sa Cityjem osvojio Premier ligu, FA kup i Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nagrade su pokupili i brojni njegovi igrači. Ederson je izabarn za golmana sezone, a u najboljih 11 su čak šestorica iz Cityja, interesantno ne i sam Ederson. To su Kyle Walker, Ruben Dias, John Stones, Bernardo Silva, Kevin de Bruyne i Erling Haaland.

Haaland je bio drugi u poretku najboljih fudbalera na svijetu, a ispred njega je tijesno pobjedu odnio Lionel Messi, koji je tri puta osvajao nagradu koja se dodjeljuje od 2016. godine, a 2018. godine ju je osvojio Hrvat Luka Modrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije