Na semaforu 0:0, Kroos ljut kao ris ulazi u svlačionicu Reala: "On se ne razumije u fudbal"

Nijemac izgubio kontrolu

Na semaforu 0:0, Kroos ljut kao ris ulazi u svlačionicu Reala: "On se ne razumije u fudbal"

E. Škorić

Njemački reprezentativac Toni Kroos (34) bio je vidno iznerviran i ljut na poluvremenu nedjeljne utakmice između njegovog Real Madrida i Seville (1:0).

Real Madrid je trebao novu pobjedu u borbi za titulu, a na poluvrenenu je bilo 0:0, mada su Kraljevi u nastavku meča golom Luke Modrića došli do velike pobjede i povećali prednost nad Barcelonom sa pet na osam bodova.

Iako ga obično ne vidimo u takvim izdanjima, Kroos je u prvom dijelu dobio žuti karton zbog rasprave sa sudijom, a na poluvremenu je u svlačionici kiptio od bijesa upravo zboh Isidra Diaza de Mere, glavnog sudije duela.

Njemačkom veznjaku nije se svidjelo suđenje i to je dao do znanja svojim saigračima na poluvremenu duela sa Sevillom.

"Ovaj čovjek se ne razumije u fudbal. Ne može me pozvati za taj faul i onda mi dati karton", rekao je Kroos saigračima koji su ga smirivali i govorili mu da ne treba razmišljati o tome već se fokusirati samo na fudbal.

Oglasi

Neslaganje Real Madrida s odlukama Díaza de Mere već je izazvalo brojne komentare, no Toni Kroos bio je jedan od onih koji je to doživjeli najbliže. Nijemac je burno reagovao na odluke sudije i na kraju je dobio javnu opomenu, a interesantno je da ga je protivnički igrač i njegov bivši saigrač Sergio Ramos smirivao da ne bi dobio i drugi žuti karton.

Sudija nije štedio Real, a na početku meča je dao javnu opomenu i Carlu Ancelottiju zbog protesta Italijana za poništen gol Lucasa Vazqueza.

Često su španske sudije u centru pažnje zbog ne baš dobrih odluka, a naravno pod posebnom su lupom onda kada sude Realu, Barceloni ili Atleticu.

Ipak, u Madridu će brzo zaboraviti na neke slabe sudijske odluke pošto su ostvarili pobjedu i sve su bliže novoj tituli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ključan je bio gol rezerviste Luke Modrića, koji će ubrzo napuniti 39 godina, a igra kao u najboljim danima. Ancelotti ga drži na klupi, svjestan da više nema 20 ili 25 godina, no kad god ga uvede u igru i da mu prostor, ovaj vrati na najbolji način.

I Kroos i Modrić bi na ljeto mogli napustiti Real Madrid koji je spreman da nastavi sa smjenom generacije koja je obilježila jednu eru slavnog kluba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235346
Najveca je glupost da Katalonski sudija sudi u Madridu svaka budala zna da ce biti protiv to se vidjelo po mnogim prekidima steta sto im nije uspjelo
1 2
ubnt
Dosao sudija po nalogu kriminalaca Sadaka FCa. Ali povrijedi se ghovno na svu srecu. Mamu mu yebem.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi