Platini iznenadio, nema dilemu ko treba osvojiti Zlatnu loptu
Michel Platini je, podsjećanja radi, morao napustiti poziciju predsjednika UEFA-e zbog umiješanosti u korupciju (Foto: EPA)

Bivši predsjednik UEFA-e

Platini iznenadio, nema dilemu ko treba osvojiti Zlatnu loptu

U sportskoj javnosti dugo se ovako nije iščekivalo ime osvajača ovogodišnje Zlatne lopte. Mnogo se govori o tome ko bi mogao dobiti priznanje koje dodjeljuje France Football, polemike se pretežno svode oko Cristiana Ronalda i Luke Modrića, no Michel Platini ima svog favorita.

Bivši predsjednik UEFA-e, koji je zbog umiješanosti u korupciju napustio funkciju, izjavio je kako pobjednika nikada nije bilo lakše izabrati i da bi priznanje trebalo otići u ruke Raphaelu Varaneu.

"Nikada se nije lako odlučiti za onog najboljeg. Ali, samo je jedan igrač osvojio Svjetsko prvenstvo i Ligu prvaka, a njegovo ime je Raphael Varane", pomalo je iznenadio Platini.

Mišljenje sa Platinijem dijeli i Antoine Griezmann, koji također smatra kako je logično da zbog svih dostignuća u minulom periodu nagradu osvoji štoper Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, nijedan ni drugi se ništa ne pitaju. Ko će biti ovogodišnji osvajač Zlatne lopte saznat ćemo 3. decembra.

Top Komentari

realno_govoreci
Hehe grdne rane.E ko bi " reko" da mu je favorit Francuz hahahhahha.
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi