Klopp prozvao ljude iz IFAB-a: "Ne sjećam se kad su imalo dobru ideju, ako su je ikad imali"
Treneru Liverpoola se ne sviđa ideja o uvođenju plavog kartona.

Njemački stručnjak bez dlake na jeziku

Klopp prozvao ljude iz IFAB-a: "Ne sjećam se kad su imalo dobru ideju, ako su je ikad imali"

E. Ganibegović

Jurgen Klopp je prokomentarisao mogućnost uvođenja plavog kartona u fudbal i očigledno je da nije oduševljen. Nije baš lijepo govorio ni o ljudima iz IFAB-a.

Međunarodni odbor za pravila fudbalske igre (IFAB) razmatrao je da u fudbal uvede plavi karton, no čini se da od toga neće biti ništa.

Prema njemu bi se svi fudbaleri koji ga dobiju van igre zadržali 10 minuta, a ova javna opomena bi se dobivala u slučajevima ciljanih prekršaja da se zaustavi opasan napad protivnika ili u slučaju neslaganja sa sudijskim odlukama.

Dva plava kartona bi značila crveni, a crveni karton bi bio i kombinacija plavog i žutog.

Jurgen Klopp: Plavi karton ne zvuči kao fantastična ideja

Sve ovo naišlo je na veliko neslaganje kako publike tako i fudbalskih radnika, među kojima je i trener Liverpoola, Jurgen Klopp.

"Isprva mi to ne zvuči kao fantastična ideja. Ali istina je da se ne sjećam kad su zadnji put ovi ljudi (IFAB, op. a.) imali fantastičnu ideju, ako su je ikada imali", rekao je Jurgen Klopp.

Oglasi

Sada Daily Telegraph piše da IFAB razmatra povlačenje i da će odluku donijeti ovog vikenda, što je objektivno i za očekivati.

Postavlja se pitanje za šta bi služio plavi karton, kada se već svakako koristi žuti i crveni karton kojima se također mogu kazniti fudbaleri za "pametne prekršaje" i za proteste kod sudija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, što se Jurgena Kloppa tiče on će na kraju ove sezone napustiti Liverpool kojem je, između ostalog, donio tako čekanu titulu prvaka Engleske, ali i titulu u Ligi prvaka.

Prije nekoliko dana osvojen je EFL Cup pobjedom protiv Chelseaja u finalu, a do kraja sezone će se Liverpool boriti za titule u Premier ligi, Evropskoj ligi i FA Cupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti