Plemići slave Filipovića

Dobar meč u Mostaru i trijumf Zrinjskog

Plemići slave Filipovića

M. Šljivak

Zrinjski je pobijedio GOŠK sa 3:2 u susretu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u jednom zaista jako dobrom meču koji je odigran Pod Bijelim brijegom

Loše je aktuelni prvak BiH ušao u prvo poluvrijeme. Gosti iz Gabele su u 10. minuti stigli do vodstva. Barić koristi lošu reakciju odbrane domaćeg tima i golmana Pirića i pogađa za prednost od 0:1.

Potom Zrinjski kreće po izjednačenje. Imao je tim Blaža Sliškovića nekoliko zaista velikih šansi u prvom poluvremenu, ali protiv golmana Dalibora Kozića jednostavno nisu mogli.

Skidao je čuvar mreže GOŠK-a apsolutno sve. Upisao je nekoliko vrhunskih odbrana i svom timu je sačuvao prednost na poluvremenu od 0:1.

Zrinjski je ipak u 54. minuti došao do izjednačenja. Dosuđen je penal, odgovornost preuzima Filipović i pogađa za 1:1.

Samo pet minuta kasnije GOŠK ponovo vodi. Nakon kornera, Mulahusejnović nebeskim skokom pogađa za prednost gostiju od 1:2.

Međutim, u 71. minuti novi penal za domaće. Ponovo je Filipović preuzeo odgovornost i zabio je za 2:2.

Do kraja je domaći tim pokušao doći do tri boda. To im je uspjelo u 89. minuti kada Filipović hat-trickom pogađa za konačnih 3:2

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Zrinjski - GOŠK 3:2 (Filipović 54'p, 71p, 89' / Barić 10', Mulahusejnović 59')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Pirić, Barišić, Handžić, Jović, Stojkić, Perišić, Jamak, Jakovljević, Filipović, Kadušić, Bilbija.

GOŠK: Kozić, Čolić, Rodin, Hasanhodžić, Mišić, Barić, Raguž, Zolj, Ramić, Vego, Mulahusejnović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

prsatidado
Neka oni slave sudiju i Beusa
16 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi