Portugalskom selektoru dosadilo pričati o Ronaldu: Moramo razmišljati o drugim stvarima

Santos nakon remija sa Ukrajinom

Portugalskom selektoru dosadilo pričati o Ronaldu: Moramo razmišljati o drugim stvarima

Aktuelni evropski prvak Portugal je sinoć startao sa kvalifikacijama za Euro 2020. Ipak, Ronaldo i družina nisu otvorili kvalifikacije kako su željeli.

Reprezentacija Urugvaja je sačuvala svoju mrežu na stadionu Luz i meč je završen rezultatom 0:0.

Navijače Portugala, ali i Juventusa je prepao trenutak kada je Cristiano Ronaldo iskrenuo zglob. Ipak, iskusni Portugalac je stisnuo zube i odigrao meč do kraja.

Novinare je nakon utakmice sa Ukrajinom zanimalo da li će Ronaldo biti spreman za naredni meč Portugala, protiv reprezentacije Srbije.

Međutim, selektoru Portugala Fernandu Santosu je očigledno dosadilo pričati o Ronaldu.

"Ništa ne rješava to što ćemo sada razmišljati o Cristianu. Sa Cristianom ili bez njega, Portugal je ono što je važno", istakao je Santos, pa nastavio:

"A Portugal nije pobijedio ovaj put. Igrači nisu zadovoljni. Očigledno je da oni imaju iskustva jer igraju za velike klubove. Ali sada su nezadovoljni što je normalno."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sada moramo razmišljati o narednoj utakmici. Sa Cristianom ili bez njega. Moramo razmišljati o kolektivu, ekipi, a ne fokusirati se na to da li ćemo imati Cristiana spremnog za igru ili ne", dodao je Santos.

Portugal će u ponedjeljak na Luzu ugostiti selekciju Srbije u drugoj utakmici kvalifikacija za Euro (Grupa B). Početak ovog susreta je zakazan za 20:45 sati.

Top Komentari

Dino_2000
Ja sad tek ne znam je li Portugal igrao sa Urugvajom ili Ukrajinom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti