Pobjeda Danske odlična vijest za reprezentaciju BiH!

Jakosne skupine za kvalifikacije

Pobjeda Danske odlična vijest za reprezentaciju BiH!

A. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će biti u drugom šeširu prilikom žrijeba kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon odigranih mečeva Lige nacija u grupama 1 i 4 Lige A Zmajevi su saznali da neće moći igrati protiv još jedne velesile.

Kako su osvajanjem prvog mjesta u svojoj grupi Lige B izborili promociju u Ligu A bh. reprezentativci su sebi osigurali i mjesto u drugom šeširu za žrijeb kvalifikacija.

Do sada je poznato šest učesnika drugog šešira, a odlična vijest za najbolje bh. fudbalere stigla je iz Danske nakon pobjede reprezentacije te zemlje nad Francuskom sa 2:0.

Naime, Francuzi su porazom od Danaca završili u drugom šeširu što znači da osim sa Engleskom BiH neće moći igrati i sa ovom selekcijom.

U drugom šeširu još se nalaze Austrija, Izrael i Vels, dok će preostala četiri člana te jakosne skupine biti poznata nakon utakmica u grupama 2 i 3.

Kada je u pitanju prvi šešir, ostala je još jedna nepoznanica, odnosno koja reprezentacija između Češke i Švicarske će u prvu jakosnu skupinu. Odlučit će međusobni duel, a Švicarcima će biti dovoljan i bod.

Inače, u prvom šeširu se nalaze Hrvatska, Nizozemska, Mađarska, Italija, Portugal, Španija, Belgija, Danska i Poljska.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Važno je napomenuti da je Njemačka kao domaćin Evropskog prvenstva osigurala direktan plasman, dok suspendovana Rusija uopšte neće nastupiti u kvalifikacijama.

Podsjećanja radi, žrijeb je na programu 9. oktobra u Frankfurtu. U žrijebu će se naći 53 selekcije podijeljenje u 10 grupa, sedam od po pet reprezentacija, te tri od po šest reprezentacija.

Top Komentari

SarajFK
Joj kad porede englesku sa Francuskom. Pa BiH je 3 klase ispred engleske, a Francuska je 3 svjetlosne godine ispred tih smecara.
2 8
Fixa
Pa sta je sreca ova danska bi nas pojela za dorucak
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi