Iz Bukurešta nam stižu lijepe vijesti pred sutrašnji meč protiv Rumunije
Foto: T. Hebib

Liga nacija

Iz Bukurešta nam stižu lijepe vijesti pred sutrašnji meč protiv Rumunije

Eldar Ganibegović

Čini se da je B divizija Lige nacija najdraže takmičenje našim Zmajevima.

Na devet do sada odigranih utakmica u ovom takmičenju imamo šest pobjeda i tri remija, te smo po drugi put uspjeli izboriti plasman u A diviziju.

Tako ćemo sutra u posljednjem kolu na gostovanju kod Rumunije igrati rasterećeno što se ne bi moglo reći za Rumune kojima gori pod nogama.

Rumunija je u užasnom nizu ove godine na čelu sa selektorom Edijem Iordanescuom. Oni su sinoć remizirali kod Finske 1:1 i trenutno su posljednji u grupi i protiv Zmajeva moraju odigrati preko svojih mogućnosti kako bi, uz povoljan rezultat iz meča Crna Gora - Finska, ostali u B diviziji.

Rumuni na posljednjem mjestu imaju četiri boda, bod manje od Finske, pa im protiv Zmajeva treba pobjeda uz remi ili pobjedu Crne Gore. Također, odgovara im i remi protiv nas, pod uslovom da Crnogorci u Podgorici savladaju Fince.

Što se nas tiče, selektor Ivaylo Petev neće moći računati samo na Miralema Pjanića koji će u ovom meču očistiti kartone, odnosno neće nastupiti zbog suspenzije zarađene akumuliranim žutim kartonima.

Kako je za SportSport.ba potvrđeno iz tabora Zmajeva, svi ostali su zdravi i spremni čekaju sutrašnju utakmicu koja će se igrati od 20:45 po centralnoevropskom vremenu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Sutrašnji meč će suditi Halil Umut Meler iz Turske, a pomagaće mu zemljaci Cevdet Komurcuoglu i Ibrahim Çaglar Uyarcan. Četvrti sudija je takođe Turčin Yasar Kemal Ugurlu.

Podsjetimo, Zmajevi su u petak golom Ermedina Demirovića savladali Crnu Goru i na taj način izborili prvo mjesto u grupi koje donosi mnoge beneficije: plasman u A diviziju Lige nacija, osiguran baraž i mjesto u drugom šeširu prilikom žrijeba kvalifikacionih grupa (9. oktobar, Frankfurt) za Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi