Pobjeda Napolija u sjajnom meču sa Sampdorijom

Serija A, 22. kolo

Pobjeda Napolija u sjajnom meču sa Sampdorijom

Večeras su Sampdoria i Napoli na stadionu Luigi Ferraris odigrali izuzetno zanimljiv meč u okviru 22. kola Serije A.

Napoli je na kraju bio uspješniji i slavio pobjedu rezultatom 2:4.

Počelo je odlično za goste s obzirom da su vrlo brzo stigli do vodstva od 0:2.

Igrala se tek treća minuta kada je Zielinski uposlio Milika, a napadač Napolija glavom pogodio za 0:1. U 16. minuti je već bilo 0:2. Di Lorenzo je nakon kornera prebacio loptu na drugu stativu, a Elmas postigao drugi gol za Napoli.

Ipak, uspjela je uzvratiti Sampdorija i to u 26. minuti kada je Quagliarella uhvatio sjajan volej nakon proigravanja Ekdala i smanjio na 1:2.

Rezultatom 1:2 se otišlo na odmor, da bi Sampdoria na otvaranju drugog poluvremena zaigrala dosta agresivnije.

Prijetio je opasno Quagliarella u 53. minuti, da bi u 55. Gaston Ramirez (koji je u finišu prvog poluvremena propustio kolosalnu šansu) je makazicama zatresao mrežu gola Napolija, ali sudija nakon tri minute dobija poziv iz VAR sobe i nakon pregledanja snimka donosi diskutabilnu odluku - poništava gol zbog Urugvajčevog igranja rukom u začetku akcije.

Nastavila je, međutim, Sampdoria sa napadima, a u 71. minuti je VAR bio na strani domaćih. Naime, Sampdoria je dobila penal nakon faula Manolasa nad Quagliarellom. Zbog bolova koje je Quagliarella trpio nakon starta Manolasa, odgovornost je preuzeo Gabbiadini i u 73. minuti pogodio za 2:2.

Međutim, Napoli u 83. minuti stiže do novog vodstva. Diego Demme se našao na pravom mjestu nakon odbijene lopte, natrčao na nju i pogodio za 2:3.

U osmoj minuti sudijske nadoknade Mertens koristi glupost golmana Sampdorije i pogađa prazan gol za vodstvo Napolija od 2:4.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja je ostao ovaj rezultat, pa je Napoli upisao pobjedu. Bio je ovo drugi vezani trijumf Napolija u Seriji A nakon tri poraza u nizu.

Napoli je sada 10. na tabeli sa 30 bodova, dok je Sampdoria ostala na 16. poziciji sa 20 bodova.

Top Komentari

Edin Merlin
Izet Hajrović ide u Sarajevo na posudbu !!!!!!!!!
3 0
krndija26
povratak Napolija na pravi kolosijek!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi