Pobjeda Saudijske Arabije nad Egiptom za oproštaj od Mundijala

Duel bez rezultatskog značaja

Pobjeda Saudijske Arabije nad Egiptom za oproštaj od Mundijala

Selekcije Saudijske Arabije i Egipta su danas na Volgograd Areni odigrale susret trećeg kola grupe A. Obje ekipe su izgubile šansu za osminu finala i prije međusobnog duela, a ovaj meč je završen pobjedom Saudijske Arabije rezultatom 2:1.

Prvo poluvrijeme je donijelo dosta uzbuđenja, a prvi su opasno zaprijetili Saudijci u 15. minuti kada je Al Dawsari sa ruba kaznenog prostora šutirao preko gola.

Ipak, Egipat u 22. minuti stiže do prednosti. Asistent je bio Said, a odličan gol je postigao Mohamed Salah za vodstvo svoje selekcije od 1:0. Mogao je Salah tri minute kasnije do novog gola, ali je ovaj put promašio okvir gola.

Novu odličnu šansu Egipat je propustio u 35. minuti preko Trezegueta, ali je ovaj fudbaler bio neprecizan iz obećavajuće situacije.

Dvije minute kansnije je zaprijetila i Saudijska Arabija preko Al Faraja, ali je njegov pokušaj izblokiran. U 39. minuti Fathy igra rukom u vlastitom kaznenom prostoru, pa Saudijci dobijaju penal. Ipak, legendarni El Hadary sa svojih 45 godina starosti sjajno brani udarac Al Muwallada.

Međutim, u finišu prvog dijela nakon konsultacija sa VAR-om arbitar dosuđije novi penal za Saudijce, a ovaj put Faraj ne propušta priliku da poravna na 1:1. Igrala se šesta minuta sudijske nadoknade.

Drugo poluvrijeme je donijelo nešto mirniji tempo igre, a Trezeguet je imao odličnu priliku za Egipat u 57. minuti. Ipak, njegov pokušaj glavom je otišao pored gola. Sa druge strane, Saudijci su opasno zaprijetili u 69. minuti, ali je El Hadary sjajno odbranio pokušaj Al Moghavija.

Ipak, Saudijska Arabija u samom finišu susreta stiže do pobjede. Igrala se peta minuta sudijske nadoknade kada se Al Dawsari odlično snašao pred golom Egipta i pogodio za konačnih 2:1.

Inače, na ovom duelu je golman Egipta Essam El Hadary sa 45 godina i 161 danom postao najstariji fudbaler koji je nastupio na jednoj utakmici Svjetskog prvenstva.

Grupa A, 3. kolo:

Saudijska Arabija - Egipat 2:1 (Al Faraj 45+6', Al Dawsari 90+5'/Salah 22')
Stadion: Vogograd Arena
Sudija: Roldan (Kolumbija)

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Saudijska Arabija: Al Mosailem, Hawsawi M., Hawsawi O., Al Burayk, Al Shahrani, Al Dawsari, Al Moghawi, Otayf, Al Faraj, Bahbir, Al Muwallad Al Harbi. Selektor: Pizzi.

Egipat: El Hadary, Hegazy, Gabr, Fathy, Abdel-Shafi, Elneny, Hamed, Said, Trezeguet, Salah, Mohsen. Slektor: Cuper.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi