Pobjede pionira Širokog Brijega i Sarajeva na otvaranju sezone

Danas počela nova sezona

Pobjede pionira Širokog Brijega i Sarajeva na otvaranju sezone

Samir Mlaćo

Danas je startala nova sezona Omladinske Premijer lige BiH za pionire. Nade Širokog Brijega u Siminom Hanu su savladale Tuzla City sa ubjedljivih 5:1 i tako došle do prve "trice".

Gosti su poveli u 24. minuti pogotkom Ante Prusine, a osam minuta kasnije isti igrač povisuje na 0:2. 0:3 je bilo u 38. minuti, a strijelac je bio Božo Prusina.

Na 0:4 povisuje Kraljević, a u 52. minuti po peti put danas Avdića matira Karačić. Počasni pogodak za domaće postiže Riad Kasumović u 61. minuti sa 11 metara.

Pobjedom su u novu sezonu startali i pioniri FK Sarajevo. Slavili su bordo momci nad Radnikom 2:0, a mrežu gostiju zatresli su u 39. minuti Aldin Mešić i pet minuta kasnije Nermin Bijelonja.

Omladinska Premijer liga za pionire:

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

FK Tuzla City - NK Široki Brijeg 1:5

FK Sarajevo - FK Radnik 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi