Pobjede West Hama, Evertona i Swanseaja

Premier liga

Pobjede West Hama, Evertona i Swanseaja

E. Škorić

Everton, West Ham i Swansea upisali su domaće pobjede u 27. kolu engleske Premier lige.

Everton je s 3:1 na Goodison Parku savladao Crystal Palace, u meču koji je donio uzbuđenja tek u drugih 45 minuta.

Počelo je golom Sigurdssona za 1:0 na otvaranju drugog diujela, a onda je Niasse povisio na 2:0 u 51. minuti, da bi Davies u 75. ovjerio trijumf domaćih.

Jedini pogodak za goste postigao je Luka Milivojević u 83. minuti udarcem s bijele tačke. Everton je nakon ove pobjede došao na deveto mjesto i ima 34 boda.

West Ham je pogocima Chicharita i Arnautovića došao do 2:0 pobjede nad Watfordom, a to je Čekićarima bila sedma pobjeda u ligi.

Kim Sung-Yong je u 81. pogodio za trijumf Swanseaja nad Burnleyjem, dok je duel Stokea i Brightona završen rezultatom 1:1, a domaćin je u finišu promašio penal. Adam je promašio s bijele tačke.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 27. kolo:
Everton - Crystal Palace 3:1 (Sigurdsson 46, Niasse 51, Davies 75/ Milivojević 83 - penal)
Stoke - Brighton 1:1 (Shaqiri 68/ Izquierdo 32)
Swansea - Burnley 1:0 (Ki Sung-Yong 81)
West Ham - Watford 2:0 (Chichartio 38, Arnautović 78)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi