Cardiff se oglasio zbog smrti Emiliana Sale: "Sve su šanse da je licenca pilota bila nelegalna"
Argentinski napadač je tragično poginuo 21. januara kad se avion u kojem je on bio srušio u more dok je putova iz Nantesa prema Cardiffu gdje je trebao nastaviti karijeru.

Istraga još uvijek traje

Cardiff se oglasio zbog smrti Emiliana Sale: "Sve su šanse da je licenca pilota bila nelegalna"

E. Čaušević

Argentinski napadač Emiliano Sala tragično je poginuo 21. januara kada se srušio avion kojim je on putovao iz Nantesa prema Cardiffu.

Potraga za Salom trajala je preko dvije sedmice, a na kraju su istražitelji na dnu mora pronašli olupinu ovog aviona. Salino tijelo pronađeno je u olupini, a njegova porodica je potvrdila da se radi o nesuđenom napadaču Cardiffa. S druge strane, tijelo pilota Davida Ibbotsona još uvijek nije pronađeno, te potraga i dalje traje.

Sala je nedavno sahranjen u Argentini, a Nantes i Cardiff su mu na emotivan način odali počast. Kao što je poznato Argentinac je putovao iz Nantesa prema Cardiffu gdje je trebao nastaviti svoju karijeru jer je samo nekoliko dana prije toga potpisao ugovor s klubom iz Premiershipa.

Međutim, odlučio je da se vrati u Nantes i pozdravi sa saigračima, a do Cardiffa više nije stigao. Istraga oko nesreće i svega što se dešavalo još uvijek traje, a u Cardiffu su izrazili zabrinutost i poručili da sumnjaju da je pilot imao validnu dozvolu da upravlja avionom.

"Klub objavljuje da je danas objavljen dio istraživanja o nesreći Emiliana Sale i pada aviona u kojem je on bio. Imamo ozbiljnu zabrinutost oko istinitosti informacija o licenci koju je imao pilot za takvo putovanje, odnosno sumnje da je ona bila legitimna", poručili su iz Cardiffa i nastavili.

"Zabrinuti smo da će se otkriti da avion nije odgovarao zahtjevima prema UK CAA ili US FAA za komercijalna putovanja, te da je ovaj pilot radio nezakonito. Podržavamo daljnju istragu oko ove nesreće i svi iskreno želimo da se precizno utvrdi kako je došlo do nesreće i da se ovakve stvari više nikada ne ponove".

Porodica pilota Ibbotsona osudila je ovo saopštenje i poručila da je rano donositi bilo kakve zaključke dok se istraga ne završi. Oni se i dalje nadaju da će tijelo Davida Ibbotsona biti pronađeno, te sami moraju prikupiti finansijska sredstva kako bi se istraga nastavljena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećamo, Sala je odličnim igrama u dresu Nantesa skrenuo pažnju nekoliko klubova, a na kraju je izabrao Cardiff. S ovim klubom je potpisao ugovor 18. januara za 17 miliona eura, a samo tri dana kasnije je poginuo.

Olupina ovog aviona još uvijek se nalazi u moru i pokušava se izvući na površinu što bi sigurno dosta pomoglo istražiteljima da pokušaju shvatiti zbog čega se ovaj avion srušio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije