Počeli su problemi s povredama u Napoliju

Bilo je i za očekivati

Počeli su problemi s povredama u Napoliju

Kao što se to i očekivalo, klubovi u Seriji A već sada se susreću s problemima oko povreda igrača. 

Obzirom da se u Italiji nije treniralo čak dva mjeseca, bilo je za očekivati da će neke ekipe imati probleme s povredama igrača jednom kada se treninzi nastave.

Jedan od tih klubova je Napoli. Nakon što se prije nekoliko dana povrijedio Kostas Manolas, ista sudbina zadesila je veznog igrača Fabiana Ruiza.

Kako prenosi La Gazzetta dello Sport, Ruiz je doživio povredu mišića i u narednim danima će se znati nešto više o njegovom stanju.

Tako je trener Gennaro Gattuso ostao već bez dvojice fudbalera u prvih 10-ak dana treninga i zabrinutost da će doći do povreda radi dvomjesečne pauze se pokazala kao tačna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, probleme s povredama prijavila je i ekipa Rome. Kod Vučice su povrijeđena tri igrača - Pau Lopez, Daniele Fuzato i Diego Perotti. Sva trojica su osjetila probleme s mišićima koji su uzrokovani prevelikim naporima.

Ekipe iz Serije A vratile su se grupnim treninzima jučer nakon što su nekoliko dana prije toga igrači smjeli trenirati samo individualno. Očekuje se da liga bude nastavljena sredinom juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi