Početak ne sluti na dobro: I u svojoj najgoroj sezoni Velež je bio uspješniji u prva tri kola
Rođeni bez boda nakon utakmica sa Mladosti, Zrinjskim i Čelikom, a sada slijedi pakleno gostovanje u Tuzli kod Slobode

Alarmi u Mostaru

Početak ne sluti na dobro: I u svojoj najgoroj sezoni Velež je bio uspješniji u prva tri kola

E. Škorić, foto: S. Bošković

Tri poraza u prva tri kola Velež nikada prije nije doživio.

Nakon poraza od Mladosti i Zrinjskog, Velež je poražen i u trećem kolu Premijer lige od Čelika s 2:1. Iako su poveli s 1:0, Rođeni su ostali bez ijednog boda i tako je ova generacija ušla u negativnu knjigu rekorda kada je mostarski klub u pitanju.

Od osnivanja Premijer lige, pa i nekoliko sezona ranije, Velež nikada nije imao gori start. Dešavalo se da osvoji samo bod u tri kola i to samo jednom, ali nikada da ima 'nulu' pored svog imena nakon 370 minuta igre.

U sezoni 2008/09 Velež je imao samo bod nakon tri kola, ali te godine je ostao u ligi. U sezoni 2015/16, koja se smatra jednom od gorih u historiji kluba, Velež je nakon tri kola imao tri boda.

Tada je sezonu otvorio s tri remija (Slavija 1:1, Borac 1:1, Radnik 0:0), pa je onda vezao tri poraza, a na kraju doživio debakl, završio kao posljednji i ispao iz lige, te nekoliko sezona proveo u nižem rangu.

U sezoni 2008/09 Velež je imao samo jedan bod nakon tri uvodna kola, ali je tada ipak uspio da se spasi.

Sada je pitanje šta može Velež u ovoj sezoni gdje je konkurencija daleko jača nego ranijih sezona, pa je recimo u toj sezoni 2008/09 liga bila sačinjena od klubova poput Lakštaša, Travnika, Zvijezde, Orašja, Posušja, Modriče, Leotara...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve u svemu, situacija po Mostarce nije dobra, još im slijedi težak meč u Tuzli protiv Slobode i ako i tu dožive poraz, onda bi morali da se popale svi alarmi u Vrapčićima, ako već nisu?

Osvojeni bodovi Veleža nakon tri uvodna kola po sezonama:
19/20 - 0
15/16 - 3
14/15 - 5
13/14 - 6
12/13 - 3
11/12 - 7
10/11 - 4
09/10 - 9
08/09 - 1
07/08 - 4
06/07 - 5
02/03 - 3
01/02 - 6
00/01 - 3
98/99 - 6

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

franjo25z
Sudjeno vam da budete FEDERALCI....HAHAHAHAHHA
0 12
Prazina
Pa zar morate baš svaki dan pisati o ovim dosadnim kmečavcima iz vrapčića? Čemu toliko prostora tim seljacima?
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi