Početkom juna nastavlja se još jedna evropska liga

Fudbal se uveliko vraća

Početkom juna nastavlja se još jedna evropska liga

A. Čaušević

Većina domaćih prvenstava krenut će stopama Bundeslige. Bundesligaši su prošlog vikenda probili let, a u narednim sedmicama će im se pridružiti značajan broj ostalih evropskih liga.

Danas je stigla i zvanična potvrda da će se portugalska Primeira nastavati početkom juna. Već je i zakazan prvi duel.

Jedna od najjačih evropskih liga će se poslije duže od dva mjeseca nastaviti utakmicom Protimonense - Gil Vicente koja je zakazana za 3. juni.

U međuvemrenu 13 stadiona je prošlo zdravstvenu inspekciju te dobilo zeleno svjetlo da mogu biti domaćini fudbalskim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Inače, do kraja je ostalo da se odigra još 10 kola što znači da će se prvenstvo kompletirati do kraja jula. Veliku borbu za titulu vodit će prvoplasirani Porto sa 60 te drugoplasirana Benfica sa bodom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi