Pochettino: Besmisleno je ostati ako se ništa ne promijeni
EPA

Žele ga brojni timovi

Pochettino: Besmisleno je ostati ako se ništa ne promijeni

Mauricio Pochettino u razgovoru za britanske medije nagovijestio je da bi po završetku sezone mogao napustiti Tottenham.

Argentinac vodi Spurse od 2014. godine, a pod njegovim vodstvom klub je ovoj sezoni došao do finala Lige prvaka, što je, očekivano, rezultiralo velikim interesovanjem za sjajnim stručnjakom.

Milan i Juventus samo su neki od klubova s kojima se povezuje Pochettino, međutim njegova sudbina će ovisiti od Tottenhamovim planova u načinu poslovanja koje je dosad bilo orjentirano na - štedljivost.

I sam Pochettino je potvrdio da će razgovarati s prvim čovjekom kluba glede saradnje u idućoj sezoni.

"Ne planiram da otpočinjem novo poglavlje bez plana, bez jasne ideje", otvoreno je poručio Pochettino, pa potom dodao:

"Znam kako stvari funkcionišu u ovom poslu. Nije lako, nekada trebate raditi i na drugačiji način, ali ako očekujete da svake sezone igrate finale Lige prvaka, plan onda mora biti drugačiji. Drugačiji od onog kojim smo se vodili posljednjih godina."

Pochettino je također dodao da su nerealna očekivanja da Tottenham s minimalnim ulaganjima u igrački kadar svake sezone bude među prve četiri momčadi u Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako se od nas očekuje da radimo isto što i Liverpool, Manchester City, Manchester United ili Chelsea, onda moramo da imamo iste mogućnosti. Bio bih glup da ostanem, a da se nešto ne promijeni", istakao je 47-godišnji stručnjak.

Interesantno je da finalist Lige prvaka u prethodna dvija prijelaznog roka nije doveo niti jednog igrača, što je nezamislivo, pogotovo u vremenu kada se novac troši nemilice i kada se kao u vjetar baci i preko 400 miliona za pojačanja...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi