Pochettino: Možda je pravo vrijeme da se završi jedno poglavlje
Pochettino je sa Tottenhamom napravio čudo. Bez ikakvih velikih pojačanja došao je do finala Lige prvaka (Foto: EPA)

Najavio mogući odlazak

Pochettino: Možda je pravo vrijeme da se završi jedno poglavlje

M. Šljivak

Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino najavio je mogućnost odlaska sa klupe ovog tima.

Argentinski stručnjak je ove sezone napravio čudo sa londonskim timom. Odveo ih je do finala Lige prvaka i sada imaju priliku da po prvi put u historiji postanu prvaci Evrope.

Dosta se prethodnih mjeseci govorilo o njegovom odlasku sa klupe Pijetlova, a kako stvari stoje, to bi se nakon ove sezone moglo i desiti.

Potvrdio je to Pochettino na press konferenciji, gdje je istakao da je ovo možda najbolji trenutak za nove izazove.

"Bit će vremena da razgovaramo o mojoj budućnosti. O tome ćemo pričati nakon finala Lige prvaka. Ne znam šta će se deisti, ali ovo bi možda bio pravi trenutak da se završi jednog poglavlje", istakao je fantastični argentinski stručnjak.

Pochettino priznao: Zvao me Real, odbio sam

Menadžer Tottenhama priznao je to u razgovoru za španski El Pais i otkrio je sve detalje oko ponude koja je došla iz Madrida.

Pochettina je predsjednik Real Madrida Florentino Perez vidio kao idealnu zamjenu za Zinedinea Zidanea koji je iznenada otišao sa klupe Reala u maju prošle godine.

Međutim, argentinski stručnjak je dobro razmislio i odlučio je da odbije ponudu iz Madrida.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bio sam u teškoj poziciji. San svakog trenera je da vodi veliki tim, ali morao sam odbiti. Istina je da treneri, ako žele odu, ali ja sam potpisao novi ugovor. Daniel Levy nije prihvatio ponude, a ja sam odlučio da ne kršim ugovor, jer se nisam želio na taj način ponijeti prema klubu", istakao je Pochettino.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Sad mi je jasno, anjeli njega ceka. Sad dogovora sa onim cifutom levijem, pa ako moze smece alegri otkaz dobija, a ako ne ostavlja djubre nesposobno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi