Pochettino je sve bliži povratku na menadžersku poziciju
Foto - EPA

Preuzima Newcastle?

Pochettino je sve bliži povratku na menadžersku poziciju

M. Šljivak

Nekadašnji menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino sve je bliži povratku na posao.

Francuski mediji tvrde kako je sjajni argentinski stručnjak veoma blizu preuzimanja ekipe Newcastle Uniteda koja će uskoro biti u vlasništvu saudijskog princa Mohameda bin Salmana.

Pochettino je prvi izbor bogatih Saudijaca za ovu poziciju. Pregovore je već obavio i navodno se samo još čeka zvanična potvrda da je Argentinac novi menadžer Svraka.

A na novom poslu će 48-godišnji stručnjak imati novca da sklopi tim po svojoj želji. Najavljena su velika ulaanja u tim sa St. James Parka i sigurno je da je pred ovim timom velika budućnost.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pochettino bi na godišnjem nivou trebao zarađivati oko 19 miliona eura, a ugovor će potpisati na pet godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi