Pochettino komentarisao izjavu Ronaldinha: Zašto ne bismo osvojili Ligu prvaka?

Trener Tottenhama

Pochettino komentarisao izjavu Ronaldinha: Zašto ne bismo osvojili Ligu prvaka?

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino komentarisao je izjavu legendarnog Ronaldinha koji smatra da njegov tim može osvojiti Ligu šampiona ove sezone.

"Zašto Tottenham ne može osvojiti Ligu prvaka? Zbog toga što nisu nikada ili što nemaju neku historiju u tom takmičenju? To su gluposti. Vjerujem da oni mogu do kraja ove sezone i igrom protiv Manchester Cityja su to pokazali", rekao je Ronaldinho i dodao.

"Znam da mnogi misle da ću reći Barcelona, ali ovaj put tipujem na Tottenham. Volim Barcelonu i vjerujem u njih, ali evo ove sezone očekujem neko veliko iznenađenje".

Čini se kako je i Pochettino upravo nakon izjave Ronaldinha počeo vjerovati da njegova ekipa zaista može da ode do kraja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Zašto da ne?", rekao je Pochettino na jučerašnjoj press konferenciji i dodao: "Vau - Ronaldinho zna mnogo o fudbalu i respektujem ga. Bio je sjajan saigrač kada smo igrali skupa u PSG-u. Proveli smo sjajno vrijeme na utakmicama i treninzima. Od njega sam naučio mnogo - smijanje, plesanje... Ako želite da igrate dobro, morate biti sretni i nasmijani. Naučio sam mnogo od brazilskih fudbalera, ali te tri godine s Ronaldinhom su bile sjajne", rekao je trener Tottenhama.

Podsjetimo, njegova ekipa je u prvom susretu četvrtfinala pobijedila Manchester City sa 1:0, pa će večeras s prednošću ući u revanš koji se igra na Etihadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti