Pochettino nakon novog poraza: Pokušali smo pronaći rješenje, ali je bilo nemoguće
Pochettino je rekao da ako koga treba kritikovati, da je to on, a ne njegovi igrači

Trener Spursa je na kraju ipak stao u odbarnu svojih igrača

Pochettino nakon novog poraza: Pokušali smo pronaći rješenje, ali je bilo nemoguće

S. Pašalić

Tottenham je danas u prvoj utakmici 8. kola Premier lige upisao visok poraz na gostovanju kod Brightona rezultatom 3:0.

Samo četiri dana prije ove utakmice ekipa Mauricija Pochettina je doživjela pravi debakl protiv Bayerna u Ligi prvaka kada je poražena na svom terenu sa čak 7:2.

Spursi su dosta loše ušli u sezonu, a trenutno su u velikoj krizi i u posljednjih šest utakmica u svim takmičenjima su upisali samo pobjedu i to protiv Southamptona u Premier ligi rezultatom 2:1.

I danas je Tottenham odigrao jako loše, a Pochettino je to nakon poraza i naglasio, te praktično potvrdio da je njegov tim u velikoj krizi.

"Pokušali smo pronaći rješenje, drugačiji način igre, ali to je bilo nemoguće. Ovo je težak trenutak, vrlo težak trenutak. Trebamo nastaviti dalje i želim reći hvala navijačima.", rekao je Pochettino pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bio je to veliki napor navijača, a mi smo im priredili ovakav nastup... Kada smo bili na vrhu svi smo bili zajedno. Kad dođe ovakav trenutak, moramo ostati svi zajedno."

"Želim nastaviti ovdje raditi. Nadam se samo da će svi kritikovati mene, a ne igrače jer njima je isto teško. Siguran sam da možemo biti bolji, ali moramo biti jaki", dodao je trener Spursa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi