Pochettino: Nemam razloga da napuštam Tottenham
Foto: EPA

Trener Tottenhama odgovorio na špekulacije

Pochettino: Nemam razloga da napuštam Tottenham

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino je potvrdio da će i naredne sezone ostati biti na klupi londonske ekipe, uprkos špekulacijama koje su ga u zadnje vrijeme povezivale sa novim angažmanom u Interu.

Prema riječima novinara BBC Sporta, Pochettino nema namjeru napuštati Tottenham.

"Ne postoji otkupna klauzula u mom ugovoru, ostaću ovdje i naredne sezone. Mnogo je glasina, ali ja sam odan klubu i nemam razloga da napuštam Tottenham", prokomentarisao je glasine o mogućem napuštanju Tottenhama Pochettino.

Italijanski Sky Sports je, nedavno, saopštio kako je Pochettino velika želja Intera nakon što su u milanskom klubu odlučili uručiti otkaz Stefanu Pioliju, međutim, sve su prilike da Argentinac neće prihvatiti angažman u ovom klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je ove sezone bio jedina ekipa koja je, barem malo, ugrozila prvu poziciju Chelseaja u Premier ligi, a pod Pochettinom su uspjeli i završiti bolje plasirani od gradskih rivala Arsenala prvi put nakon 1995. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi