Pochettino: Nisam znao kako da motivišem igrače

Nakon poraza od Monaca

Pochettino: Nisam znao kako da motivišem igrače

Engleski Tottenham je takmičenje u grupnoj fazi Lige prvaka otvorio porazom od Monaca. 

Utakmicu koja je odigrana na čuvenom Wembleyu je emotivno doživio trener Mauricio Pochettino, koji je u izjavi za britanske medije kazao da je prije početka utakmice skoro zaplakao zbog himne Lige prvaka. 

"Ponekad morate da objasnite realnost, a realnost je teško objasniti. Igrači su se suočili s realnošću, ali i ja. Nisam znao kako da ih motivišem za utakmicu u srijedu. Dijelimo odgovornosti, ali to se ne smije ponoviti", kazao je trener Tottenhama i potom dodao: 

"Možeš da izgubiš, da ne igraš dobro, ali nedopustivo je primiti onakve golove. Ja sam prvi krivac. Čekali smo šest godina, a poslije prvih 45 minuta ne možete da odete u svlačionicu s takvim osjećajem", riječi su Pochettina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je u pitanju prvenstvo, Tottenham je u četiri odigrane utakmice ostvario dvije pobjede i isto toliko remija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi