Pochettino o budućnosti: Moram razgovarati s vlasnikom, vidjet ćemo

Argentinac možda i ostane

Pochettino o budućnosti: Moram razgovarati s vlasnikom, vidjet ćemo

Argentinskog trenera Mauricija Pochettina za osam dana očekuje najvažnija utakmica u karijeri - finale Lige prvaka.

Nakon što je izbacio Borussiju Dortmund, Manchester City i Ajax, Tottenham je ostao na još samo jednoj prepreci prije nego što podigne trofej prvaka Evrope.

Podsjetimo, on je prije nekoliko sedmica poručio da bi mogao napustiti klub ako osvoji Ligu prvaka.

"Bilo bi fantastično, zaključiti petogodišnje poglavlje i vratiti se kući. Osvojiti Ligu prvaka u ovakvim uvjetima, u ovakvoj sezoni, bilo bi teško ponoviti takvo čudo", kazao je tada argentinski stručnjak.

Ipak, u današnjem intervjuu za talkSPORT Pochettino ne odbacuje mogućnost da će ostati u Londonu bez obzira na ishod finala. Ipak, ništa nije precizirao - ni da će ostati, ni da će otići.

"Ima još dosta posla koji se mora obaviti s Tottenhamom, ali naravno da sam motivisan da ostanem tu i da omogućim klubu da osvoji ono što zaslužuje. Moramo napraviti taj korak i shvatiti da možemo nastaviti proces u kojem će Tottenham postati jedan od najboljih klubova na svijetu", kazao je Pochettino i dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sada se radi samo o pobjedi u finalu Lige prvaka i onda ćemo razgovarati o tome kako ćemo izgraditi taj sljedeći korak. To je između mene i vlasnika Daniela Levyja. Moramo razgovarati kako bih shvatio koje su njegove ideje o tom sljedećem koraku".

Finale Lige prvaka je na rasporedu 1. juna u Madridu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi